Published On: vin, Mai 16th, 2014

Stancu ATAC la Nazare: Sa puna mana si sa citeasca! Nazare: Habar nu are. Sa ii fie rusine!

Share This
Tags

Gheorghe Bunea StancuPresedintele Consiliului Judetean, social-democratul Gheorghe Bunea Stancu, a lansat, vineri, un atac dur la adresa liderului filialei locale a PDL, deputatul Alexandru Nazare, recomandandu-i "sa puna mana pe carte si sa citeasca". 

Replicile lui Stancu vin ca urmare a criticilor pe care Nazare, fost ministru al Transporturilor, le-a adus modului prin care Guvernul Ponta si-a propus sa realizeze podul peste Dunare si autostrada Buzau-Braila-Galati-Tulcea-Constanta. Nazare spune ca memorandumul aprobat de Guvern nu respecta criteriile Uniunii Europene, cerand mutarea proiectelor de pe facilitatea "Conectarea Europei" la Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), gestionat de ministerul Dezvoltarii.

"Nazare sa puna mana pe carte si sa citeasca. Probabil ca inca se trezeste ca ministru al Transporturilor, unde probabil a ajuns dintr-o pura intamplare. In urma lui nu a ramas nimic si isi da cu presupusul. Ei sunt numarul unu la dat cu presupusul. Problema este sa ne arate ce au facut pentru Braila. Este un proiect care se incearca, sa ne lege de culoarele europene, asta este rolul. Dumnealui sa puna mana sa citeasca intai memorandumul, sa citeasca declaratiile domnului ministru Sova in legatura cu acest proiect si atunci va gasi si raspunsurile", a declarat seful CJ Braila.

nazare poza artIn replica, Alexandru Nazare a precizat pentru Infobraila ca Bunea Stancu "habar nu are despre ce vorbeste", atragand atentia asupra faptului ca liderul PSD Braila este "trimis dupa avioane" de vicepremierul Dragnea, facand aluzie la Fondul "Conectarea Europei", prin intermediul caruia ar trebui realizate proiectele amintite mai sus.

"Eu stiu ce vorbesc, el habar nu are. Daca avea habar erau licitatiile pornite si poate si lucrarile incepute. Memorandumul aprobat de guvern nu are nicio legatura cu criteriile UE. Eu cer mutarea proiectului de pe facilitatea "Conectarea Europei" la Fondul European de Dezvoltare Regionala, la Dragnea. Din FEDR a fost fost finantat Bulevardul Dorobanti si Gara din Braila. In schimb, Dragnea il trimite dupa avioane. Eu ii spun ca nu e bine si el tot de mine sa ia. Acest "Connecting Europe" este o facilitate gandita pentru naval, aerian si feroviar, nu are treaba cu drumurile. Proiectul trebuie selectat la Bruxelles, nu se alege in Romania. Isi ia teapa de la PSD-istii lui", ne-a spus deputatul democrat-liberal.

Totodata, Nazare ii cere presedintelui Consiliului Judetean "sa se tempereze", adaugand ca exista riscul ca proiectele sa nu fie acceptate la Bruxelles: "Daca nu eram eu (n.r. ministru al Transporturilor), nici nu aveau bani sa finanteze drumurile acestea. Sa ii fie rusine! Buzau-Braila-Galati-Tulcea-Constanta a fost aprobat in mandatul meu de ministru".

Comentarii

comentariu

About the Author