Published On: lun, mai 12th, 2014

Sportul cu balonul oval, in crestere la Braila. Mari performante pentru micii rugbysti braileni

ONSS – licee – Braila locul II

rugby

In perioada 7-8 mai in Sala Polivalenta din Focsani s-a desfasurat etapa de zona a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar la rugby – tag pentru scolile gimnaziale. Judetul Braila a fost reprezentat de echipa Liceului Tehnologic Anghel Saligny castigatoarea fazei judetene disputata cu doua saptamani in urma la Braila. Echipa braileana condusa de profesorul Georgeta Puscasiu a reusit o frumoasa performanta ocupand un onorant loc 2 in intrecera celor sase judete care si-au disputat faza zonala. Meciurile au fost foarte disputate si spectaculoase, echipele fiind de valori apropiate. Toata echipa s-a remarcat prin omogenitate, rapiditate, creativitate si ambitie, fiind un adversar de temut pentu celelalte echipe. Dupa castigarea seriei B in care au figurat judetele Tulcea si Constanta a urmat finala mare in care brailenii au intalnit echipa judetului Buzau. Dupa un joc aprig disputat victoria a revenit echipei din Buzau cu scorul de 6-4.

Echipa Liceului Tehnologic Anghel Saligny a fost alcatuita din: Carabet Ciprian, Parlog Adelin, Bacanu Gabriel, Sandu Gabriel, Popa Mihai, Munteanu Mihaita, Grigore Iulian, Vlad Emil, Craciun Denisa si Urse Ana-Maria.Cele mai multe eseuri au fost marcate de elevii Carabet Ciprian, Popa Mihai si Sandu Gabriel.

Iata ca pana acum in fazele zonale echipele reprezentative ale Brailei, la liceu (Liceul Panait Cerna) iar la gimnaziu (Liceul Tehnologic Anghel Saligny) au avut evolutii foarte bune si este de remarcat ca ele au fost pregatite de profesoare.

Elevii clasei a 8-a care doresc sa practice rugbyul in cadrul Liceului Sportiv ca o pot face  in anul scolar 2014-2015 inscriindu-se la clasa cu profil rugby.

Scoala gimnaziala "Sfantul Andrei" – locul II la ONSS

In perioada 9-11 mai s-a desfasurat in cadrul Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar  faza de zona la rugby –tag pentru ciclul primar (clasele I-IV).

Competitia s-a defasurat la Galati in cadrul Colegiului Tehnic,,TraianVuia”.

La competitie au participat urmatoarele echipe: Scoala Gimnaziala ,,Iorgu Iordan,, Tecuci  (Galati ), Scoala Gimnaziala, "Sfantul  Andrei" (Braila) si Scoala Gimnaziala Nr. 1 "Mangalia" (Constanta).

Echipa braileana condusa si bine pregatita de profesorul Babes Marian a reusit sa se claseze pe locul 2. Astfel toate cele 3 reprezentante ale Brailei, la rugby-tag, la faza de zona au reusit sa se claseze pe locul 2, acest lucru fiind consecinta indelugatei activitati  desfasurate in cadru competitional la nivelul judetului Braila.

Au fost organizate periodic competitii de rugby-tag la care au participat elevii de la toate ciclurile de invatamant.

Rezultatele inregistrate au fost:

Scoala Gimnaziala "Iorgu Iordan"  Tecuci – Scoala Gimnaziala "Sfantul  Andrei" – 6-3

Scoala Gimnaziala "Sfantul  Andrei"- Scoala Gimnaziala Nr. 1 "Mangalia" 4 – 3

Scoala Gimnaziala "Iorgu Iordan" Tecuci  – Scoala Gimnaziala Nr. 1 "Mangalia" 5 – 2

Scoala gimnaziala "Sfantul Andrei" a avut urmatoarea componenta:

Ivan Cosmin  – Denis (capitan); Ciobotaru Dennis-Nicolas; Turcu Mirel – Florin

Andrei Adrian; Calin Cristian – Valentine;  Mitu Adelin – Constantin ; Negulescu Denis-Mihaita; Tanislav Tiberiu; Gurgu Mihai-Madalin Vlad Alin-Georgian; Spalatelu Liliana; Gaman Teodora Alexandra

Sportivi evidentiati din echipa Brailei" Ivan Cosmin – Denis (marcator a 5 puncte)

R.C. Braila – dornica de performanta dar din pacate fara rezultate notabile

rugby brailaDuminica, 11 mai, pe terenul de rugby din Parcul Monument s-a desfasurat incepand cu orele 11.00  jocul de rugby dintre echipele R.C.Braila si C.S.S.Gura Humorului contand pentru etapa III a returului in cadrul Campionatului National de Juniori II –Comitetul Regional Moldova –Sud.

La eveniment au participat si multi din fostii jucatorii ai anilor ’80-’90 ca Vlad Oprea, C. Patrascan, Gheorghe Condrut, Nicusor Zaina, Marian Rusen, Victor Ionita, Coman Vasile, Valerica Secan, Rica Tobosaru, Gheorghita Apostol si Ionel Snae.

Echipele au incercat sa practice un rugby care sa placa celor prezenti dand dovada de sportivitate si fair-play.

Echipa din Gura Humorului mai matura si mai bine pregatita a fost cea care a stat la carma jocului, brailenii ca si in jocurile anterioare incercand sa se apere cu darzenie si ambitia de a fi cat mai aproape de adversari.

Asfel daca in prima repriza, echipa oaspete a reusit sa puncteze 5 eseuri si 3 transformari iar brailenii un eseu, inscris in urma unei actiuni a intregului pachet de inaintasi jucatorii Dobrin si Grigore arucandu-se aproape simultan cu balonul in terenul de tinta, in repriza a doua jocul a fost aproape de la egal la egal inscriindu-se un singur eseu si o transformare in contul celor din Gura Humorului. Astfel la terminarea partidei scorul a fost 5-38 (5-31)

De la un joc la altul jucatorii castiga experienta competitionala si reusesc in mare masura sa arate ca pot si ei sa practice un rugby de calitate.

Este necesara in continuare actiunea de selectie in randul tinerilor nascuti in anii ’97-’99 pentru a alcatui un lot valoros care sa obtina rezultatele de mult asteptate.

Formatia R.C.Braila;(antrenor Apostol Gheorghita)

LiniaI-Pirlog, Barda, Banu

Linia II-Grigore-Boitasi

Linia III-Chioreanu-Dobrin-Jarlaianu

Moijlocas la gramada-Decu

Mijocas la deschidere-Musat

Centru I-Conciu

Centru II-Ichim

Aripi-Moroianu, Gheorghe

Fundas-Coman

Au mai jucat; Efteni, Palade, Ion Vasile, Craciun, Niculescu, Dima

In etapa viitoare vineri, 16 mai, cu incepere de la orele 15.00, pe terenul de rugby din Parcul Monument se desfasoara etapa a patra a retutului in compania echipei L.P.S. Focsani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>