Published On: joi, Mai 8th, 2014

Simionescu: “Tinerii trebuie sa creasca IN UMBRA, nu la umbra unor politicieni”

tsd2Intr-o discutie despre calificarea si experienta unor persoane aflate pe functii publice sau politice, primarul Aurel Simionescu a recunoscut ca generatiile tinere ori sunt absente, ori nu indeplinesc criteriile necesare pentru a fi propulsati pe scena politica.

Simionescu considera ca fiecare partid ar trebui sa aiba o echipa mare de tineri, din care sa se nasca viitorii politicieni.

“Tot timpul intreb cine vine in urma noastra, unde sunt tinerii, unde este generatia 25? Cei care au 25 de ani acum si care peste cinci ani de zile, cand vor avea 30 de ani, vor avea o anumita maturitate si pot sa acceada la niste functii. Unde este generatia 30, sau 35? Din cinci, in cinci ani trebuie sa avem aceste generatii care sa fie formate. Din o suta de astfel de tineri probabil ca sunt cinci, sapte sau zece care vor putea sa ocupe niste functii. Dar trebuie sa ii am pe acei o suta de tineri si fiecare partid ar trebui sa-i aiba pe acesti tineri. Acestia trebuie sa creasca in umbra unor politicieni si nu la umbra lor, care sa poata sa invete, sa mearga mai departe, sa poata sa duca mai departe niste elemente de doctrina, elemente politice. Ca noi suntem de stanga, de dreapta, daca incepem sa-i scuturam putin pe unii, nu prea stim ce este doctrina de stanga si ce este de dreapta”, a declarat Aurel Simionescu.

In ciuda faptului ca Partidul Social Democrat are cea mai mare Organizatie de Tineret, dintre filialele locale ale partidelor politice, primarul considera ca tinerii mai au inca de muncit si de invatat. Simionescu este de parere ca nu este suficient ca tinerii sa fie activi doar in campaniile electorale, daca nu au si o baza doctrinara, o identitate care sa-i lege cu adevarat de partid.

Comentarii

comentariu

About the Author