Published On: vin, Mai 9th, 2014

Simionescu: “In ‘96 – ‘97, cand erau numiti politic, prefectii erau de alta calitate!”

simiPrimaul municipiului isi aminteste cu nostalgie de perioada in care prefectii erau membrii de partid. In acele vremuri, cel care era ales sa ocupe o astfel de functie trebuia sa indeplineasca sarcini mult mai riguroase decat un simplu examen care sa-l numeasca inalt functionar public. Inainte de 1996, prefectul trebuia sa fie un om politic foarte puternic si care sa aiba un cuvand de zis in organizatia din care facea parte, dupa cum relateaza primarul.

“Noi am vrut sa ne aliniem la niste norme europene, in sensul ca prefectul si subprefectul sa fie inalti functionari publici. In momentul anului ’96, ’97 cand erau numiti politic, prefectii erau de alta calitate. Niste oameni mai puternici si in partidul lor, pentru ca erau pe niste pozitii superioare si aveau un cuvant in partid, dar si ca persoane. In momentul in care am trecut la inalt functionar public, foarte putini oameni sunt tentati sa faca scoala de inalt functionar public, ca sa dea dupa aceea un concurs pentru a intra in Corpul Inaltilor Functionari Publici si sa astepte apoi sa fie numit vreo data prefect sau subprefect. Deci nu exista o foarte mare tentatie pentru a accede la astfel de functii, care sunt si extrem de fragile din punct de vedere al stabilitatii. Este frumos biroul, scrie prefect pe usa mea, dar ceea ce pot face eu din aceasta functie este extrem de redus”, a declarat primarul, Aurel Simionescu.

Aurel Simionescu a atras atentia aspura faptului ca nu sunt multi cei care opteaza sa realizaze niste studii de specialitate, in eventualitatea ca vor fi candva numiti pe functii de prefect sau subprefect.

Comentarii

comentariu

About the Author