Published On: joi, Mai 8th, 2014

Simionescu despre asasinatul la comanda: “Am ramas fara cuvinte de la prima chestiune”

simiIn cadrul conferintei de presa, primarul Aurel Simionescu a raspuns cu privire la gestul incredibil pe care l-a facut fostul prefect al Galatiului.

Catalin Emanoil Bocaneanu, eliberat sub control judiciar la inceputul lunii februarie, a fost retinut, miercuri, pentru 30 de zile, dupa ce i s-a organizat un flagrant in cursul caruia barbatul "negocia" asasinarea principalului martor dintr-un dosar de coruptie intocmit pe numele sau.

 “El a lucrat intr-o zona militarizata. Doamna Cruceanu de exemplu este comisar sef de Politie. Am ramas fara cuvinte de la prima chestiune. Din prima parte de a ameninta pe cineva, ca daca nu angajeaza pe altcineva o sa i se intample ceva. Deci primul moment este unul care nu se potriveste in niciun caz cu o functie de acest nivel. De regula daca se intampla astfel de lucruri se intampla la modul “aveti si voi grija, vedeti”, alt tip de format”, a declarat primarul.

In noiembrie 2013, cand fostul prefect se afla in arestul IPJ Galati, a intrat in discutie cu un arestat brailean, membrul unei grupari interlope. Atunci, Emanoil Bocaneanu i-ar fi propus interlopului sa gaseasca o persoana care sa o omoare pe Schipor.

Atunci cand a iesit din arest, interlopul brailean l-a denuntat pe fostul prefect, oamenii legii organizand un flagrant. Bocaneanu s-a intalnit la Braila cu un presupus asasin, recomandat de interlop, care de fapt era un ofiter sub acoperire. Barbatul i-ar fi oferit ofiterului suma de 500 de lei, reprezentand un avans din suma promisa pentru uciderea Ilenei Schipor.

“Nimeni nu mai se duce acum sa ameninte, daca nu angajezi pe cineva, su daca nu-i dai lui ala nu stiu cat la concurs. Este aberanta chestia asta. Primul demers a fost unul cu totul neadecvat. Dupa aceea sa-I spui personajului respectiv si sa angajezi, o astfel de atitudine…”, a declarat Simionescu.

Toate discutiile dintre ofiterul sub acoperire si fostul prefect au fost inregistrare, dosarul in care Bocaneanu este acuzat de instigare la omor, aflandu-se, conform surselor citate, in lucru la Parchetul depe langa Tribunalul Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author