Published On: mar, Mai 27th, 2014

SAJ si ISU au dat mana la Braila! Cele doua servicii de interventie au acum dispecerat comun!

numarul 112 (2)Cele doua institutii, Serviciul Judetean de Ambulanta si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Dunarea”, al judetului Braila au inca de la inceputul lunii mai un dispecerat comun, pus la dispozitie de ISU Braila.

Astfel s-a procedat la reorganizarea celor doua dispecerate si crearea unuia comun, din dorinta de a eficientiza interventiile si implicit de a salva mai multe vieti. Inaugurarea noului sediu continua sa intarzie, deoarece nu serviciul 112 nu a fos echipat complet. Cu toate astea, dispeceratul este functional la aceasta data. Prin intermediul unei astfel de structuri comune se doreşte reducerea timpului de reacţie şi de răspuns în cazul intervenţiilor, eliminarea suprapunerii forţelor şi evitarea disfuncţionalităţilor în cazul urgenţelor medicale.

Managerul SAJ, Viorica Uscatu a marturisit ca aceasta initiativa vine in intampinarea unei bune desfasurari a activitatii celor doua dispecerate, majoritatea interventiilor necesitand sprijinul ambelor institutii. De cealalta parte, seful ISU Braila, Ion Cristian considera ca nu vor exista schimbari majore in ceea ce priveste serviciul de urgente, cu toate astea timpul de interventie va fi cu siguranta mai mic.

 

Comentarii

comentariu

About the Author