Published On: lun, Mai 19th, 2014

Romania de aur! Echipa feminina de gimnastica, campioana europeana

Share This
Tags

Gimnastica femininEchipa feminina de gimnastica a Romaniei a castigat, sambata, medalia de aur la Campionatul European de la Sofia, cea de argint revenind Marii Britanii, iar medalia de bronz, echipei Rusiei.
Romania a obtinut urmatoarele note in finala pe echipe:
Sarituri – Stefania Stanila nota 14.666, Silvia Zarzu 14.633 si Larisa Iordache 14.866
Paralele – Stefania Stanila 13.500, Diana Bulimar 14.133, Larisa Iordache 13.966
Gimnasta Larisa Iordache a fost aleasa "Miss Campionatul European 2014" la Sofia, unde a cucerit patru medalii, din care trei individuale (aur, argint si bronz), respectiv una de aur cu echipa Romaniei, delegatia tricolora avand noua medalii in total.
Potrivit anuntului FR Gimnastica, Larisa Iordache a fost aleasa "Miss Campionatul European 2014" de catre specialistii si ziaristii prezenti la Sofia, "pentru eleganta evolutiilor, pentru prestanta si atitudinea din timpul concursului". Voturi au mai primit si gimnastele Vanessa Ferrari (Italia), Giulia Steingruber (Elvetia), Claire Martin (Franta), Aliya Mustafina (Rusia) si Catherine Lyons (Marea Britanie), dar titlul a fost castigat de Larisa Iordache.
Campionatul European de la Sofia s-a incheiat, duminica, Romania cucerind noua medalii la junioare si senioare, din care doua de aur, cinci de argint si doua de bronz.
Bilantul Romaniei la CE de la Sofia este urmatorul:
Senioare – aur pe echipe si in finala la sol (Larisa Iordache), argint la barna (Larisa Iordache), bronz la sarituri (Larisa Iordache)
Junioare – argint la individual-compus si sarituri (Laura Jurca), la barna si sol (Andreea Iridon), bronz la echipe.
La editia din 2012 a Campionatului European, echipa de senioare a Romaniei a cucerit medalia de aur, cea din 2014 fiind a saptea din palmaresul echipei tricolore.
Fetele noastre au obtinut un total de 172.754. Au depasit Marea Britanie cu doua puncte, Rusia a obtinut doar bronzul.  Andreea Munteanu, Diana Bulimar, Alina Stanila, Silvia Zarzu si Larisa Iordache sunt fetele care au adus medalia de aur Romaniei, acesta fiind al saptelea titlu european la echipe pentru Romania!

Comentarii

comentariu

About the Author

-