Published On: joi, Mai 15th, 2014

Raul Buzau ameninta comuna Scortaru Nou, primarul si vicele in plimbare electorala

Share This
Tags

Desi apele raului Buzau risca sa inunde satul Pitulati, sapand in digul de pamant care protejeaza localitatea, primarul si viceprimarul comunei Scortaru Nou, pe raza careia situatia este din ce in ce mai dramatica, sunt ocupati cu intalnirile din campania electorala pentru europarlamentare. Cei doi liberali participa in aceasta dupa-amiaza la o intalnire cu fostul ministru al Transporturilor, Ramona Manescu, in comuna Mircea Voda, aflata la 50 de km departare de localitatea pe care o pastoresc.

Hidrologii au emis, joi, avertizare COD GALBEN pe raul Buzau, valabila pana vineri seara.

Intalnire PNL Mircea VodaPrimarul Gheorghe Chivereanu cunoastea iminenta pericolului, afirmand, inainte de a participa la evenimentul electoral, ca "apele Buzaului ar putea rupe digul de la Pitulati". Precipitatiile abundente de joi dupa-amiaza nu l-au oprit insa pe Chivereanu sa paraseasca localitatea, insotit de viceprimarul Nicusor Vasilache (foto), lasand situatia pe mana sefului Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta. Pana la aceasta ora, primarul nu a putut fi contactat telefonic.

"Buzaul creste, asa stiu, asa era pe la orele pranzului cand am plecat. M-a sunat un consilier sa imi spuna ca au dat la radio ca se rupe digul, ca inunda satul Pitulati", a declarat pentru Infobraila, viceprimarul Vasilache, care a raspuns la telefon dupa nenumarate apeluri ignorate.

Nicuosor Vasilache viceprimarViceprimarul a aflat de la redactorii Infobraila ca in comuna Scortaru Nou au inceput precipitatiile, iar atunci cand a fost intrebat de ce nu se intoarce in localitate pentru a analiza situatia, Nicusor Vasilache s-a enervat: "Nu am raspuns ca sunt la intalnire. Puneti niste intrebari care nu isi au rostul. Sunt la Mircea Voda!".

"Pitulati nu a mai fost inundat din '75. Stati fara grija! E permanenta la Primarie, noi suntem la intalnirea asta electorala. Nu e nicio problema, din '75 nu au mai fost probleme. Si daca e sa creasca asa mult, daca se rupe digul, are unde sa se reverse, nu peste case. Inunda terenuri agricole, pasune", ne-a mai precizat viceprimarul.

Conform recensamantului din 2011, comuna Scortaru Nou, formata din 5 sate, are o populatie de 1.261 locuitori.

Comentarii

comentariu

About the Author

-