Published On: lun, Mai 5th, 2014

PREGATIRI DE RAZBOI la 100 km de Braila. Prefectul din Ialomita actualizeaza listele pentru rechizitionari

Share This
Tags

In cadrul unei emisiuni televizate de la B1TV a fost prezentat un document semnat de prefectul judetului Ialomita, Gigi Petre, prin care se solicita societatilor comerciale din judet sa comunice dimensiunea parcului auto pe care il detin. Conform legii nr. 132 din 15 iulie 1997, rechizitionarea de bunuri si chemarea persoanelor fizice pentru prestari de servicii in interes public se dispune "in caz de concentrari, exercitii si antrenamente de mobilizare, prin hotararea CSAT" sau "in cazul prevenirii, localizarii si inlaturarii unor dezaste, prin hotarare a Guvernului sau ordine ale prefectilor".

"In situatii impuse de mobilizarea statului. Se poate apela cand sunt situatii de urgenta. Se face in fiecare an, dar exista o corespondenta cu marii agenti eocnomici sa vedem ce parc auto au. Am fost mai rigurosi anul acesta", a declarat prefectul la B1.

Prefectului judetului Ialomita este si presedintele Comisiei mixte pentru rechizitii.

Cantitatile de bunuri si durata rechizitiei, procedura rechizitionarii si a chemarii pentru prestari de servicii in interes public, in scopul prevenirii, localizarii si inlaturarii urmarilor unor dezastre, se vor stabili prin hotarare a Guvernului sau, dupa caz, prin ordine ale prefectilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-