Published On: joi, Mai 8th, 2014

Prefectura Braila: Nu avem atributii sa ne ocupam de Ziua Europei. Victoria asupra fascismului a fost si a Romaniei, nu doar a URSS

Share This
Tags

E.C. - sarbatoare in cimitir (3) copyIntr-o adresa transmisa de Institutia Prefectului filialelor locale a partidelor politice se mentioneaza ca in ziua de 9 mai vor fi organizate, la Cimitirul Eroilor, manifestari dedicate sarbatoririi "ZILEI VICTORIEI ASUPRA FASCISMULUI" si a "ZILEI PROCLAMARII INDEPENDENTEI DE STAT A ROMANIEI".

Deputatul PDL Alexandru Nazare a atras atentia asupra acestei situatii, declarand ca "la Braila, sub guvernul Ponta, prefectul nu manifesta interes fata de Ziua Europei, ci fata de cinstirea soldatului sovietic".

Subprefectul Catalin Grosu a declarat pentru Infobraila ca "Institutia Prefectului nu are atributii legate de Ziua Europei": "Atributiile noastre sunt sa ne ocupam de Ziua Victoriei asupra fascismului si de Ziua Independentei. Avem un act normativ care reglementeaza aceste lucruri".

Grosu a mai adaugat ca victoria asupra fascismului nu a apartinut doar Uniunii Sovietice, ci si Romaniei si Occidentului.

 "Ce vi se pare deplasat? Vreti sa facem putina istorie? Nu a fost doar victoria URSS-ului, ci si a Romaniei, si a americanilor. Romania a intors armele, dupa ce a fost de partea Germaniei. O sa depunem coroane si la soldatii turci, nu doar la cei rusi", a mai precizat subprefectul.

Ziua Europei este celebrata in diferite forme in majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene si in tarile din jur, precum Turcia. 

Comentarii

comentariu

About the Author