Published On: lun, Mai 12th, 2014

Pod sau tunel? Ponta vrea un proiect complex care sa lege Dobrogea de Braila si Galati!

Share This
Tags

pod dunarePremierul s-a aflat, sambata, la Galati, unde a efectuat o vizita de lucru la ArcelorMittal, a participat la Prefectura Galati la prezentarea proiectului “Terminalul intermodal si conexiunile interioare ale Portului Galati”, dar si la lansarea candidatilor pentru europarlamentare de la Sala Sporturilor.

Cu aceasta ocazie s-a discutat si despre construirea unui pod, sau a unui tunel care sa faca legatura dintre Dobrogea si restul localitatilor de pe malul stang al Dunarii. Proiectul ar urma sa fie unul mult mai complex decat cele vehiculate pana in prezent, fiind implicate si judetele Buzau si Tulcea.

“Vorbim de un lucru absolut necesar de a lega Dobrogea de Galati, de Braila, fie prin pod, fie prin tunel, numai sa le legam o data. Ceea ce este important este faptul ca Romania a primit pentru perioada 2014-2020 o suma de aproape 1,2 miliarde euro. Toti acesti bani vor fi folositi pentru un singur proiect — autostrada, port, pod si aeroportul Tulcea. In acest mod a plecat cererea noastra la Bruxelles si in mod sigur va fi aprobata si practic din toamna putem sa venim cu proiectul acesta complex, care presupune o infrastructura care va lega pana la Buzau pe autostrada, dupa aceea aici port si terminal intermodal, pod si mai departe pana la aeroportul din Tulcea. De data asta avem banii, asa ca trebuie sa se miste cat mai repede si ministerul, dar mai ales autoritatile locale cu proiectul ca sa putem sa ne apucam de treaba. In strategia pe care am trimis-o era pod, dar daca intre timp se dovedeste este mai bine sa facem tunel nu am nimic impotriva, important este care costa mai putin si care se face mai repede”, a declarat Ponta.

Premierul a marturisit ca aceasta strategie nu poate fi facuta decat daca exista si un mijloc de comunicare rutiera si feroviara intre cele doua maluri ale Dunarii.

Comentarii

comentariu

About the Author