Published On: joi, Mai 29th, 2014

Peste 15 mii de doze de vaccin au fost administrate in Braila

vaccinSub indrumarea metodologica, control si coordonare a Directiei de Sanatate Publica Braila, personalul medico-sanitar de la cabinetele de medicina de familie si cele scolare, din spitalele judetului Braila au realizat vaccinari in cadrul Programului natinal de imunizari.

La copiii cu varsta cuprinsa intre 0 si 4 ani s-au administrat 5657 vaccinari din lotul de baza dar si restantieri din anul 2013.

922 de doze de vaccin dT au fost administrate la elevii restantieri din clasele a IX-a si a X-a, din anul scolar 2013-2014. Tot elevilor le-au fost administate 35 de vaccine de tip hepatic A, din satul Corbu Nou. Alte 6 doze cu vaccin tetanic au fost administrate copiilor care prezentau plagi cu potential tetanigen.

Nici adultii nu au scapat de intepaturi. 8158 doze de vaccin gripal au fost administrate in sezonul rece 2013-2014, 3 doze de vaccin hepatic B si 448 de doze de vaccin tetanic.

Directia de Sanatate Publica a efectuat vaccinari la copiii cu varsta cuprinsa intre 0 si 4 ani, impotriva tuberculozei, difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomelitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei virale si a infectiilor cu Haemophylus.

DSP Braila a urmarit in aceasta perioada dotarile cabinetelor medicilor de familie, astfel incat, depozitarea vaccinelor sa fie realizata in cele mai bune conditii. 

Comentarii

comentariu

About the Author