Published On: vin, Mai 16th, 2014

PERCHEZITII la Gropeni, sub coordonarea Parchetului General: 23 de borcane cu icre, ridicate de politisti

Share This
Tags

Perchezitii gropeniUPDATE: Perchezitii in comuna braileana Gropeni. Politistii au efectuat perchezitii la domiciul patronului unei societati piscicole, Vasile Puia, care insa nu se afla in localitate, fiind plecat in concediu. Au fost ridicate de la domiciliul braileanului 23 de borcane cu icre, iar intr-o lada frigorifica a fost gasita o importanta cantitate de peste, respectiv somn si crap. Pestele nu a fost ridicat pentru ca nu face obiectul percheztiei, nefiind vorba de specii protejate de lege.

Vineri dimineata, peste 400 de politisti desfasoara 48 de perchezitii, pe raza judetelor Braila, Tulcea, Ialomita, Calarasi, Galati si Constanta, precum si a municipiului Bucuresti, intr-o cauza in care sunt efectuate cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de evaziune fiscala si braconaj piscicol.

perchezitii_braconaj_braila_gropeni1Sub coordonarea Politiei Romane si a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, peste 400 de politisti efectueaza 48 de perchezitii pe raza a sase judete.

Perchezitiile se desfasoara la sedii si puncte de lucru ale unor societati comerciale cu activitate in domeniul depozitarii si comercializarii pestelui si a produselor din peste, spatii de depozitare, crescatorii, localuri publice, dar si locuinte ale unor persoane fizice, in vederea destructurarii unor retele locale specializate in braconaj piscicol cu specii protejate de lege.

Pana in acest moment, in urma perchezitiilor au fost identificate si ridicate cantitati semnificative de sturioni, calcani, icre negre si alte specii de pesti care fac obiectul braconajului piscicol. De asemenea, au fost ridicate mai multe instalatii si dispozitive de braconaj piscicol.

Comentarii

comentariu

About the Author

-