Published On: mie, Mai 7th, 2014

Pentru favorizarea amantului ei, procurorul Mihaela Aghinitei a fost exclus din magistratura!

aghiniteiProcurorul ii dadea fostului deputat Mihail Boldea informatii confidentiale din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galati, a fost exclusa definitiv din magistratura, in urma unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Din comunicatiile telefonice interceptate si inregistrate in cauza a rezultat ca Aghenitei, la cererea lui Boldea, a facut cercetari fata de anumite persoane indicate de acesta, care ii preciza si prioritatile sale in ceea ce priveste persoanele care ar trebui cercetate.

Mihaela Aghinitei, magistrat procuror la Parchetul Tribunalului Braila, este urmarita penal de catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism pentru savarsirea infractiunilor prevazute de art. 264 al. 1 Cod Penal, art. 259 al. 2 Cod Penal si art. 268 Cod Penal.

Procurorii au retinut faptul ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, cu intentie, a instrumentat un dosar penal in care a dispus trimiterea in judecata a doi inculpati, pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 257 alin. 1 C. P. cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000, in scopul asigurarii beneficiului dispozitiilor art. 19 din Legea nr. 682/2002, lui Mihail Boldea, anterior trimis in judecat, prin rechizitoriul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati. La data de 26.03.2013, in baza avizului CSM – Sectia pentru Procurori, D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati a efectuat perchezitii domiciliare si urmeaza sa efectueze perchezitii informatice in cauza.

CSM a incuviintat trei tipuri de perchezitie – domiciliara, corporala si informatica – privind-o pe procuroarea Mihaela Aghenitei, fost procuror al Directiei Nationale Anticoruptie, in prezent magistrat la Parchetul Tribunalului Braila.

Procurorul Mihaela Aghinitei a primit sentinta de a parasi magistratura din partea unui Compet de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce fostul procuror a contestat o decizie a Inspectiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, privind excluderea sa din magistratura.

Comentarii

comentariu

About the Author