Published On: Soare, Mai 25th, 2014

PDL cere REFORMA legislatiei electorale!

nazareDupa ce au fost sesizati cu privire la faptul ca anumite persoane nu pot sa-si exercite dreptul de a vota, sau presupuse fraude electorale, conducerea PDL Braila a cerut Biroului Electoral Central sa elibereze o copie a listelor suplimentare.

In urma acestei cereri, pe care BEC a respins-o, institutia a decis ca partidele politice sa nu beneficieze de aceste liste, eliberand si o circulara in acest sens.

“PDL Braila a facut cerere la BEC pentru eliberarea copiilor dupa listele suplimentare. BEC nu doar ca a respins cererea noastra, dar a emis si o circulara in toata tara pentru ca aceste copii sa nu fie distribuite reprezentantilor partidelor. Asta desi Legea 33 din 2007 nu interzice in mod expres eliberarea de copii de pe listele electorale suplimentare. In Romania europeana a lui 2014 este regretabil ca incercarea onesta a PDL Braila de transparentizare a procesului electoral este tratata marginal. Consideram ca in perspectiva alegerilor prezidentiale se impune o discutie serioasa referitoare la reforma legislatiei electorale ”, a declarat deputatul Alexandru Nazare, pe agina personala de Facebook.

Presedintele PDL Braila, Alexandru Nazare a marturisit ca este necesara o reforma a legislatiei electorale, transparenta la urne fiind prejudiciata in acest caz.

Comentarii

comentariu

About the Author