Published On: joi, Mai 22nd, 2014

Ora exacta in street dance s-a dat la Braila. G-BUZZ in fata brailenilor: “Inca nu realizam ca noi, de la Braila, am reusit sa cucerim o tara intreaga”

gbuzzDansul "popular brailean" al trupei G-Buzz a trimufat pe scena concursului "Romania Danseaza", difuzat de Antena 1.

Telespectatorii au decis, iar marele premiu al celui de-al doilea sezon al showului, in valoare de 30.000 de euro, a ajuns in mainile celor 10 membri ai trupei: Bibi, Stefi, Gabita, Andreea, Alex, Robert, Edi, Dany, Johnny si Trilu. Tinerii dansatori sunt antrenati de coregraful George Catalin Manaila.

Curentul de street dance a fost dezvoltat la Braila de Liliana Stan cu LiL Style, grup care a castigat premii atat in tara cat si peste hotare. A urmat ASET Crew care a ajuns in finala de la "Romanii au talent" in 2012, iar astazi curentul de street dance continua cu G-buzz.

Coregraful trupei castigatoare de la "Romania Danseaza", George Catalin Manaila a declarat faptul ca niciunul dintre ei nu se astepta sa castige avand in vedere ca toti concurentii au fost foarte buni.

"Nu ne asteptam cu siguranta sa castigam. Inca nu realizam ca noi, de la Braila am reusit sa cucerim o tara intreaga. Toti concurentii au fost buni. Toti au avut un numar mare de voturi. Basarabenii au avut si ei sustinere din partea multora. Ne-a fost frica de toata lumea. Toata lumea a fost buna si nu ne asteptam sa castigam. ", a precizat coregraful de la G-Buzz.

Marele premiu ii va ajuta pe tinerii dansatori sa se dezvolte, iar marele trofeu va ajunge cu sigurnata la Scoala Populara de Arte "Vespasian Lungu", acolo unde trupa G-Buzz  s-a antrenat pentru marea performanta.

"Noi ne-am gandit sa ii investim in noi. Poate vom organiza un turneu. Eu ma gandeam la un moment dat sa facem un brand din G-Buzz. Cu siguranta ii vom investii in ceea ce ne place sa face si anume in dans", a declarat George Catalin.

Pentru mare performnata, tinerii de la G-Buzz au trebuit sa faca si sa scrificii. Unii dintre ei au avut nevoie de intelegerea parintilor, a profesorilor sau chiar a sefilor pentru a ajunge acolo. Absentele in numar mare sau lipsa timpului pentru studiu s-a compensat intr-un final cu marele premiu.

"Parintii m-au sustinut intotdeauna cu dansul. Fac dans de mica singul lucru care i-au deranjat a fost absenta de la ore", a declarat Bibi.

"Pe mine m-au sustinut parintii in schimb isi doreau sa fiu mai prezenta la ore, sa invat mai mult pentru ca avea antrenamente pana seara tarziu. Dupa ce au aflat ca am castigat, au uitat tot", a precizat Stefi.

Pe langa lipsa de la scoala, unii dintre ei se vor confrunta in aceasta vara si cu examentul vietii si anume Bacalaureatul. Cu toate ca nu prea au avut timp de scoala, acestia au fost intelesi de profesori. "Avand in vedere ca anul acesta am si bacul, am avut nevoie si de sprijinul profesorilor si a directorului de la Liceul Pedagogic carora le multumesc pentru intelegere", a precizat unul dintre ei.

g-buzzAlex a fost cel care a avut cele mai mari probleme in ceea ce priveste intelegea din partea parintilor: "La mine a fost mai greu cu mama. Dupa auditii am zis ca se va schimba situatia apoi au urmat semifinalele iar acum ca am castigat, ma intelege intr-un final si accepta faptul ca sunt zile in care stau si 10 ore in sala de antrenament".

Daca unii dintre ei au intampinat probleme la scoala, altii au avut de "negociat" programul cu sefii. "Eu am avut mai mult nevoie de sustinerea sefilor sa imi dea liber de la munca. Lucrez in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie si ma bucur ca am avut intelegere si sustinere atat din partea colegilor cat si din partea sefilor", a declarat Daniel Ganea.

In ceea ce priveste viitorul trupei G-Buzz, coregraful George Catalin a precizat faptul ca isi doresc ca pe perioada de vara sa prinda un contract la mare sau oriunde: "Speram sa apara un contract poate la mare, poate intr-o discoteca. Noi ne facem in continuare datoria, ne antrenam si o sa vedem ce o sa iasa".

Prin rezultatul obtinut de G-Buzz la Romania Danseaza, foarte multi tineri braileni vad acum in ei adevarati idoli iar acestia au avut si un mesaj pentru cei care doresc sa practice dansul si sa ajunga la marea performanta. " Vrem sa le transmitem tinerilor care doresc sa se apuce de dansuri sa nu se lase, sa munceasca, sa fie toletanti sa aiba rabdare si sa inteleaga ca dansul si mai ales sincronul, pentru ca pe noi asta ne-a scos in fata, duce la mare performanta dar pentru asta trebuie sa ai multa rabdare si multa perseverenta. Noi speram, ca prin rezultatul nostru am motivat multi tineri din Braila sa se apuce de dans", a incheiat George Catalin.

Tineri, ambitiosi si dornici de performanta, componentii trupei G-Buzz au cucerit o tara intreaga cu un concept nou de dans si anume "dansul popular brailean".

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-