Published On: joi, Mai 15th, 2014

Ne intoarcem in timp cu apa de ploaie!

simionescuPrimarul Aurel Simionescu a marturisit in cadrul conferintei de presa ca formula initiala de plata a apei pluviale era mai eficienta, fata de modalitatea in care se taxeaza in pezent.

Au existat locuitori care au platit apa de ploaie in ciuda faptului ca la ei in zona nu a plouat, dar a plouat in Braila. Acestia si-au mainifestat nemultumirea in nenumarate randuri fata de plata unui serviciu inexistent.

Formula initiala de plata era bazata pe o statistica a meteorologilor, pe o perioada de cativa ani, iar suma platita lunar era aceeasi indiferent de canitatea de ploaie din acea luna.

“Asta este o chestiune interna a Romaniei pe legea pe care o avem si pe care o aplicam, dupa aceea reglementarea se face la nivel local. Eu vreau sa terminam discutiile cu europarlamentarele ca sa nu avem vorbe ca am promis nu stiu ce in campanie si dupa aceea trebuie sa reglementam. Noi avem tendinta de multe ori sa schimbam si ceea ce merge bine. A existat o formula in care, la nivel national pe un numar de ani se face o medie a cantitatilor de apa cazute. Aceasta medie se imparte pe 12 luni si oamenii platesc suma respectiva, aceeasi in fiecare luna. Acum discutia este pentru faptul ca se merge pe ceea ce ne da Institutul National de Meteorologie, lunar, in functie de precipitatiile locale. Va trebui sa ne intoarcem la formula initiala, cu o statistica pe cativa ani, unde vom sti exact cat trebuie sa platim in fiecare luna”, a declarat Simionescu.

In prezent suma platita pe apa de ploaie difera de la luna, la luna, in functie de cantitatile de precipitatii din aceasta perioada, dar si de suprafata imobilului.

 

Comentarii

comentariu

About the Author