Published On: lun, Mai 26th, 2014

Majorarea tarifelor RCA! Vezi aici despre ce este vorba!

asigurareUNSAR si UNSICAR, cele doua uniuni care prezinta asiguratorii si bokerii de asigurari din Romania, au avertizat luni ca adoptarea legii privind constituirea, organizarea si functionarea Corpului Expertilor si Evaluatorilor Tehnici Auto din Romania ar aduce prejudicii majore asiguratilor si pietei locale de asigurari.

‘‘Efectul principal va fi acela de majorare a primelor de asigurare ca rezultat al cresterii costurilor aferente regularizarii daunelor. Clientii companiilor de asigurari vor trebui sa inteleaga faptul ca primele de asigurare auto vor creste semnificativ din cauza costurilor reprezentate de onorariile aferente expertizelor tehnice si a altor costuri legate de activitatea de evaluare.Totodata, introducerea unui asemenea sistem ar conduce cu certitudine la complicarea procesului de solutionare a daunelor pe segmentul auto’’, se arata in comunicat.

Propunerea legislativa intra in conflict cu reglementarile speciale privind activitatea Registrului Auto Roman, conform acestei propuneri expertii CEETAR dobandind dreptul de a stabili daca, dupa o dauna, vehiculul poate fi introdus in trafic cu sau fara o noua viza ITP.

Proiectul de lege propune modul de constituire, organizare si functionare a Corpului expertilor si evaluatorilor tehnici auto din Romania, persoana juridica de drept privat, fundamental profesionala, independenta, de utilitate publica, sub controlul Guvernului. Pentru dobandirea personalitatii juridice, membrii aociati – persoane juridice si persoane fizice sunt obligati sa trimita SGG actul constitutiv si statutul CEETAR care va functiona cu indpendenta deplina, administrativa, structurala si financiara.

Comentarii

comentariu

About the Author