Published On: lun, Mai 12th, 2014

Grupare din Braila, care “a mai bagat si pe altii in portbagaj”, intr-un dosar DNA cu interlopi si magistrati

Share This
Tags

Un interlop din Craiova a fost retinut pentru 30 de zile, dupa ce a amenintat si santajat un avocat din cadrul Baroului Valcea pentru a-i restitui o suma importanta de bani, platita initial pentru a cumpara judecatori de la Tribunalul Dolj si Curtea de Apel Craiova.

In cursul anului 2013, avocatul Ion Bogdan Mitrache i-a cerut interlopului Ionel Calin, zis "Nixon", si concubinei acestuia, suma de 29.000 euro, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor magistrati si ca ii poate determina sa nu mentina arestarea preventiva a interlopului si a doi fii ai sai, inculpati in dosare ajunse la Tribunalul Dolj.

Avocatul nu a putut sa-si indeplineasca promisiunea, iar interlopul i-a cerut banii inapoi, 29.000 euro, plus 8.500 euro dobanda, amenintandu-l ca in caz contrar va exercita acte de violenta asupra sa si a familiei sale.

"Nixon" i-a spus avocatului ca va apela la o grupare interlopa din Braila, despre care a afirmat ca "a mai bagat si pe altii in portbagaj", ca are cunostinte peste tot. Mai mult decat atat, interlopul l-a amenintat pe avocat ca va depune plangere penala impotriva fratelui sau, care este magistrat, in scopul discreditarii acestuia din urma.

Bogdan Mitrache a cedat amenintarilor si i-a dat interlopului in transe, suma de aproximativ 4.000 euro, un autoturism VW Touareg, evaluat la 6.500 euro si un teren in Dragasani, evaluat la 15.000 euro.

Diferenta de 10.000 euro a fost platita de avocat in data de 9 mai, in parcarea unui supermarket din Craiova, insa tot atunci interlopul a fost retinut, alaturi de concubina sa, fiind prins in flagrant. Avocatul il denuntase pe "Nixon" pentru santaj si amenintare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-