Published On: mar, mai 13th, 2014

GALERIE FOTO Un cartier de blocuri din Braila se scufunda?! Un caz similar arata ca sute de braileni pot sfarsi sub daramaturi

646x404Nu numai la noi se intampla! Daca in Braila, blocurile ANL  se inclina, in Iasi acestea se scufunda la propriu. Locuitorii sunt ingroziti, majoritatea declarand ca le este frica ca intr-o noapte se pot trezi prinsi sub daramaturi. Blocurile din "capitala" Moldovei au trecut prin etapa inclinarii, pana sa ajunga sa intre in pamant.

De mai bine de un an de zile, locatarii blocului A 21 din cartierul brailean Lacu Dulce traiesc o adevarata drama. Construit in anul 2002, acest imobil se inclina din cauza unor cauze necunoscute pana acum. Braileni care locuiesc in acest bloc au lansat adevarate teorii ale conspiratii, circuland ideea ca acest bloc ar fi fost construit prea aproape de calea ferata, ba ca terenul pe care a fost construita cladirea cu pricina nu a fost suficient de bine tasat. 

Un experiment al unui brailean care locuieste in blocul A 21 a dovedit clar ca imobilul este inclinat: o bila asezata in mijlocul unei camere s-a rostogolit catre partea inclinata.

Locatarii ANL-ului cu pricina stau cu teama in san. "Ne este frica sa nu se intample ceva mai grav, tinem mobila proptita, parchetul si usile se deformeaza", a declarat un chirias al blocului.

Una peste alta, brailenilor care locuiesc in aceste imobile le-a fost marita chiria, in ciuda faptului ca nu au siguranta de a locui in aceste apartamente.

In Iasi, ANL-urile se scufunda!

Locatarii din cartierul Metalurgie au inceput sa observe cum, in timp, blocurile au inceput sa crape si dau semne ca se scufunda. Probleme precum inundatiile subsolurilor de cate ori creste nivelul Bahluiului nu sunt o noutate pentru acestia. Mai mult, iesienilor le-a fost ceruta suma de 500 de lei pentru reinoirea contractelor de inchiriere, in conditiile in care imobilele nu mai prezinta siguranta.

Iesenii spun ca problemele sunt deja din ce in ce mai mari. Doua dintre blocurile sociale au probleme grave la acoperisuri, de pe care incep sa cada bucati, asta cauzand infiltratii la etajele superioare.

Nici sefii administratiei iesene nu se grabesc sa afle ce sta la baza acestor constructii proaste. Ca si in cazul Brailei, autoritatile au declarat ca vor face o serie de investigatii care sa scoata la lumina mistrele din spatele constructiilor ANL.

Comentarii

comentariu

About the Author