Published On: mie, Mai 28th, 2014

Familia Tadici sanctionata de Comisia de Disciplina. Marian Muntean si cu banii luati si suspendat

TadiciComisia Centrala de disciplina din cadrul Federatiei Romane de handbal a avut  mult de munca la ultima sedinta. Un caz aparte a fost sanctionarea, a nu stiu cata oara, a selectionerului Gheorghe Tadici dar si a sotiei acestuia.

La meciul dintre HC Zalau si "U" Jolidon Cluj din 24 mai, selectionerul Gheorghe Tadici a adresat, ca de fiecare data, injurii la adresa arbitrilor. Pentru familia Tadici s-a aplicat Articolul 37.2 litera a din Regulamentul disciplinar al FRH: "37.2 Insultarea, jignirea sau amenintarea arbitrilor si/sau oficialilor jocului, precum şi a jucatorilor,  de catre persoanele oficiale mentionate la art. 11.3, inainte, in timpul, in pauza sau dupa terminarea jocului, indiferent daca au fost sau nu sanctionate de catre arbitri, se sanctioneaza cu: a) penalitate intre 500 – 1.500 LEI".

Cum selectionerul Gheorghe Tadici este recidivist acesta a mai primit o sanctiune mai mare decat sotia sa. "Art. 13 Recidiva -13.1. Constituie recidiva savârşirea unei noi abateri in termen de pâna la 1 (unu) an calendaristic socotit de la data sanctiunii anterioare. -13.2. Recidiva antreneaza automat o agravare a sanctiunii, prevazuta pentru abaterea savarsita", scrie in regulamentul disciplinar al FRH. Comisia de disciplina a hotarat astfel: "In legatura cu jocul HC Zalau-U Jolidon Cluj (LNF, 24.05.2014 la Zalau), comisia decide: -sanctionarea d-nei profesor ELENA TADICI (HC Zalau) cu penalitate de 500 lei conf. Art. 37.2, lit. a;-sanctionarea d-lui GHEORGHE TADICI cu penalitate in valoare de 1.000 lei conf. Art. 37.2, lit. a, cu aplicarea Art. 13.1 si 13.2 pentru insultarea si jignirea arbitrilor, cu termen de achitare 06.06.2014".

Marian Muntean si cu banii luati si suspendat 2 etape

muntean marian devaMarian Muntean, patronul echipei CSM Cetate Deva a fost si el sanctionat de Comisia de Disciplina pentru comportare nesportiva grava, acesta intrand pe teren la meciul cu CSM Bucuresti. Astfel la Muntean, comisia a decis sa il sanctioneze cu 300 lei dar sa il si suspende pentru urmatoarele doua etape.

"In legatura cu jocul CSM Cetate Deva-CSM Bucuresti (LNF, 24.05.2014 la Sebes), comisia decide: -sanctionarea oficialului delegat MUNTEAN MARIAN (CSM Cetate Deva), cu penalitate de  300 lei, cu termen de plata data de 06.06.2014 si cu 2 etape de suspendare, incepand cu data de 28.05.2014, pentru comportare nesportiva grava in relatia cu oficialii, conf, Art. 43.2 lit. a si b. (43.3 Descalificarea unui reprezentant de echipa, dictata pentru comportare nesportiva grosolana, se sanctioneaza cu: a) penalitate intre 500 – 1.500 LEI; b) suspendarea din activitatea competitionala pentru minim 2 (doua) etape".

Comisia de disciplina a FRH a mai sanctionat si pe sportivii: SHEIKO ALLA (Neptun Constanta), cu penalitate de 500 lei si 1 etapa de suspendare, GRASU ANDREI (HCM Baia Mare), cu penalitate de 500 lei si 1 etapa de suspendare, RADU DELIA (CS Handbal ART Galati), cu 2 etape de suspendare, STUPAR ANDREEA (CSS Dinamo Brasov), cu 2 etape de suspendare, LAZO MAJNOV (HC Odorhei), cu penalitate de  500 lei, dar si clubul CSM BUCURESTI cu penalizare de 1.000 lei pentru nerespectarea si neasigurarea masurilor de ordine interioara si securitate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-