Published On: mar, Mai 27th, 2014

EXCLUSIV Alianta PDL-PNL la Braila. Nazare: PNL sa rupa alianta cu PSD. Boboc: Discutam. Nu putem singuri

Share This
Tags

La nivel national au fost demarate negocierile intre PNL si PDL pentru coagulare dreptei. Miercuri, la ora 17.00, va avea loc prima intalnire intre liberali si democrat-liberali, conform declaratiilor liderului PDL Vasile Blaga. De asemenea, marti, Mihai Razvan Ungureanu s-a intalnit cu Crin Antonescu la sediul PNL, unde au discutat despre "un proiect pentru Romania".

La nivel local, situatia este mult mai dificila, in acest moment PNL fiind partenerul PSD. Viceprimarul municipiului Braila, Alexandru Danaila, si vicepresedintele Consiliului Judetean, Ovidiu Nechita, sunt membri PNL. Totodata, PDL Braila a obtinut, la alegerile europarlamentare, un scor mult mai bun decat PNL, si anume 12,43%.

nazare-pdlDeputatul Alexandru Nazare, presedintele PDL Braila, a declarat pentru Infobraila ca "este important sa se treaca peste orgolii" pentru ca alianta cu liberalii sa functioneze si la nivel local: "E important sa trecem peste orgolii, daca vrem sa avem o constructie solida. Cu Simona Draghincescu fac opozitie reala la Braila de un an si jumatate, macar pentru asta ar trebui PNL sa ne respecte. Ei erau la ciolan, noi in opozitie".

"PNL sa iasa de la guvernarea locala, sa lase ciolanul si sa se apuce de lupta. Trebuie sa ne gandim la lupta pe care o avem in toamna, la prezidentiale. Ne indreptam spre coagularea dreptei, iar coagularea incepe cu cele mai importante partide de pe dreapta, PDL si PNL", ne-a precizat Nazare.

Nici liderul PNL Braila, senatorul Catalin Boboc pare sa nu excluda o alianta la nivel local cu PDL: "Daca am decis sa facem opozitie fata de PSD, nu avem cum sa facem asta singuri". 

Boboc a mentionat pentru Infobraila ca va discuta cu "toata dreapta, dar fara PMP", insa intai filiala locala a PNL trebuie sa treaca printr-o analiza interna, care ar putea aduce chiar si demisii.

boboc interviu1"Trebuie sa discutam in PNL Braila, sa stim ce drum luam de acum incolo. Eu a trebuit sa plec la Bucuresti, nu am avut timp sa discut cu ai mei colegi. Joi avem prima intalnire la PNL Braila. E dificil totusi, daca ne gandim ca Simona Draghincescu a spus ca obiectivul ei a fost sa bata PNL Braila. Ei sunt in opozitie fata de noi? Simona Draghincescu are mereu propria agenda. Insa nu exclud posibilitatea discutiei cu PDL Braila. Discutam. Acum, sa fac o gluma, am sa intreb la Bucuresti cine e mai lider la PDL Braila? Nazare sau Draghincescu", a adaugat liberalul.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti, legat de intalnirea cu liberalii ca trebuie analizat intai cum se poate forma o opozitie puternica, iar apoi se poate ajunge si la nume (n.r. candidat la prezidentiale).

Alin CRISTEA

Comentarii

comentariu

About the Author