Published On: Soare, Mai 4th, 2014

Esti somer? 168 de locuri de munca te asteapta in UE!

munca ue jpgIn primul trimestru al anului 2014 prin intermediul compartimentului EURES din cadrul A.J.O.F.M. Braila au fost oferite servicii de informare, consiliere, mediere unui numar de 57 persoane interesate sa obtina un loc de munca in Uniunea Europeana/ Spatiul Economic European, din care 8 persoane au obtinut contracte de angajare in Spania, Danemarca, Portugalia si Germania. 

A.J.O.F.M. Braila aduce la cunostinta persoanelor care doresc sa ocupe un loc de munca in UE/SEE faptul ca, la aceasta data, prin intermediul retelei EURES, sunt puse la dispozitie de catre angajatorii din Ungaria, Irlanda, Norvegia, Germania, Slovenia, Spania, Anglia 168 locuri de munca vacante.

Daca optati pentru locuri de munca in Uniunea Europeana, Ungaria va ofera 75 de posturi de sofer autocamion. Termenul limita pentru aplicarea la acest job este de 1 iulie 2014.

Irlanda are doar 2 locuri de munca disponibile, ambele in domeniul medical: medic specialist psihiatru si medic specialist oftalmolog. Termenul limita de aplicare pentru ambele posturi este 1 iunie 2014. Conditia principala de participare consta in stapanirea limbii engleze.

Norvegia vine in intampinarea brailenilor cu 4 locuri de munca. Pentru functia de inginer hidraulic, termenul limita de aplicare a dosarului este 31 mai 2014, conditia de participare fiind cunoasterea la nivel fluent a limbii engleze.  Tot in Norvegia puteti opta pentru functia de planificator proiect. Pentru acest post insa aveti nevoie de studii tehnice superoare si desigur cunosteinte fluente ale limbii engleze. Termenul de depunere a aplicatiei este de 31 mai 2014.

Doua posturi de tehnician mecanic sunt disponibile in Norvegia. Pentru a putea aplica la aceste joburi trebuie sa aveti un certificat de tehnician mecanic in industria constructiilor si sa stapaniti limba engleza. Termenul de aplicare pentru cele doua locuri de munca este 15 mai 2014.

Doar trei locuri de munca vin din Germania in acest an. Maistru sisteme de securitatea cai ferate, un job care necesita calificare in domeniul tehnologiei de control si securitate a cailor ferate. Pentru acest job insa, sunt necesare cunostinte ale limbii germane. Termenul de aplicare in acest caz este 31 mai 2014.

Un singur job de medic stomatolog este disponibil in Slovenia. Pentru a ocupa aceasta functie trebuie sa aveti cunostinte in una din limbile: engleza, sarba sau slovena. Termenul de depunete a dosarului este 15 mai 2014.

Spania se claseaza pe locul trei in lista celor mai generoase tari, cu oferte de munca accesibile brailenilor. 10 locuri de munca in functia de inginer proiectare utilaje, sunt disponibile pana la data de 24 mai, anul curent. Pentru acest job, doritorii trebuie sa detina cunostinte in limba engleza.

In sectorul auto si aeronautic, Spania ofera 10 functii de inginer. Termenul limita pentru aplicare este 24 mai 2014, iar candidatii trebuie sa detina cunostinte de limba engleza si germana. Tot 10 locuri de munca sunt disponibile si in domeniul inginer software integrat, termenul fiind pana la 24 mai, iar conditia de baza este cunoasterea limbii engleze.

Doar 3 posturi se adreseaza tinerilor fara experienta in specilizarile: mecanica, industrie, elecric, mecatronica.

Anglia s-a dovedit a fi cea mai darnica dintre tarile europene care angajeaza romani. 50 de posturi sunt disponibile in functia de asistent medical generalist. Pentru acest job insa este necesara o experienta in domeniu de minim 6 luni. Termenul limita de aplicare este de 31 mai 2014.

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, prin intermediul structurilor sale teritoriale, ofera servicii de mediere a muncii in Uniunea Europeana si Spatiul Economic European in calitatea sa de membru EURES. 

 

Comentarii

comentariu

About the Author