Published On: mar, Mai 20th, 2014

Dunarea AMENINTA orasul! 30 de persoane din Braila vor fi evacuate

Share This
Tags

Inundatii portPrimarul Aurel Simionescu a dat dispozitie ca cele aproximativ 30 de persoane care locuiesc pe strada Ancorei din Portul Braila sa fie gazduite in tabara pentru copii din Lacu Sarat, pana cand va trece viitura de pe Dunare.

In port, autoritatile au ridicat canalizarile si au adus 5000 de saci cu nisip care sa previna deversarea Dunarii in aceasta zona. Problema o reprezinta insa infiltratiile, cladirile fiind construite pe o suprafata de teren mai joasa decat malul propriu-zis.

“Nu vrem sa ajungem, ca acum doi ani, sa fim nevoiti sa-i luam cu autobuzele din apa. Acum, o parte dintre ei s-au mutat in locuinte sociale, dar mai sunt 30 de persoane pe care ii vom duce in tabara din Lacu Sarat. Trebuie sa vedem ce putem face, le-am dus saci cu pamant, am inceput sa ridicam canalizarile, pentru ca partea aceea este mai joasa decat malul Dunarii”, a declarat Simionescu.

Autoritatile locale au primit de la hidrologi o informare conform careia, in cateva zile, s-ar putea atinge cota de pericol pe Dunare, respectiv 660 cm.

“Noi am facut ieri sedinta respectiva, am repartizat locuintele si maine, poimaine ar trebui sa se mute, cei care au primit locuinte, restul sa vedem cati raman, ii urcam in autobuze si ii ducem in tabara din Lacu Sarat”, a mai adaugat edilul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-