Published On: joi, Mai 29th, 2014

Dreapta la Braila, o strangere de mana apasatoare. Cam mult, nu? Da, dar macar sa fie cam asa

Share This
Tags

Daca la nivel central apele par sa se limpezeasca, Blaga si Antonescu curatandu-si reciproc obrajii imbalsamati de flegme politice, la Braila se palpeaza sfios teama nereusitei.

O strangere de mana, mai apasatoare decat telul acestui gest, acompaniata de racnetul unui trecut brazdat de rani neoblojite. Cam mult, nu? Da, dar macar sa fie cam asa:

Opozitie, nu putere. PDL isi striga uzajul si supliciul de la tribuna nesfarsitei opozitii, in timp ce PNL isi pregateste domol iesirea de sub pulpana fertila a PSD. La masa negocierilor, ca o cazna a indestularii, liberalii braileni ar trebui sa aiba paharele goale.

Europarlamentare. PDL 12,43%, PNL 11,03%. PDL va trasa apasat linii pe foi albe, subliniind o partajare justa, insa izbita fara incetare de contraargumentele celeilalte parti. La masa negocierilor, democrat-liberalii ar trebui sa inteleaga ca doar impreuna au mai bine de jumatate din cat a putut PSD.

Fapte, nu vorbe. Ocara din trecut ar trebui sa le fi satisfacut instinctele de flacai tomnatici. Danaila sa ii spuna Simonei Draghincescu, langa o taraba cu legume burdusite din Piata Concordia, de "scheletii" din al ei dulap, nu la masa negocierilor. Simona sa nu vina la masa negocierilor daca e decisa sa plimbe, iarasi, hoitul retrocedarilor ilegale marca PNL (N.B. 17.000 de braileni au inteles in 2012, iar 10.000 in 2014).

Dreapta fara cozi de topor. Daca liberalii denunta fara drept de apel "metamorfoza" Simonei Draghincescu, nevrand nici sa auda cateva voci ex-liberale din PDL, atunci trebuie sa isi ucida hormonul dorintei de a fi si la putere si in opozitie. La masa negocierilor, PNL nu trebuie sa vina dupa ce au consfintit un blat pufos, de zile negre, cu PSD.

Ar mai fi, dar e de ajuns. 

Tine minte: Universul niciodata nu-ti consulta trecutul ca sa-ti stabileasca viitorul. (Vikas Malkani)

Comentarii

comentariu

About the Author