Published On: vin, Mai 9th, 2014

Dificultati in absorbtia fondurilor europene! In Braila sunt prea putine firme de consultanta!

pescuitAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a atras atentia, in cadrul ultimei sedinte de Dialog Social, asupra principalelor cauze care au dus la intampinarea dificultatilor in ceea ce priveste absorbtia si accesarea fondurilor europene in judetul nostru.

In primul rand, directorul OJPDRP Braila, Sorin Moise a atras atentia asupra dificultatilor pe care le au beneficiarii in obtinerea unor credite necesare cofinantarii private.

“Desi inca din 2010 s-au pus bazele unui parteneriat intre Asociatia Romana a Bancilor, Fondul de Generare a Creditului Rural si APDP, beneficiarii proiectelor de investitii dezvoltate in mediul rural au intampinat dificultati ca urmare a lipsei surselor proprii de finantare, dar si a reticentei bancilor de a finanta in acest sector”, a declarat Sorin Moise.

O alta problema ridicata in timpul sedintei a fost lipsa constientizarii corespunzatoare a potentialilor beneficiari ai programului, cu privire la obligatiile ce le revin si costurile pe care le presupune un proiect de investitii finantat prin FEADR.

Sorin Moise a atras atentia asupra numarului mic de firme care ofera consultanta in judetul Braila, dar si a modului gresit de abordare privind intocmirea si implementarea proiectelor cu finantare FEADR, in ciuda faptului ca s-au organizat numeroase intalniri de analiza si discutii cu beneficiarii.

Comentarii

comentariu

About the Author