Published On: Soare, Mai 25th, 2014

Detinutii din Braila voteaza! Un brailean, arestat la domiciliu a refuzat urna mobila!

detinuti alegeriIn Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Braila se afla incarcerati 12 arestati preventiv, dintre care 10 cu drept de vot. Toti 10 si-au exprimat dorinta de a-si exercita dreptul de a vota.

De asemenea, la nivelul judetului este un arestat la domiciliu, care nu a solicitat sa voteze prin intermediul urnei speciale.

Pentru promovarea mesajului Campaniei de Informare a Ministerului Afacerilor Interne, „Voteaza legal”, la I.P.J Braila au fost primite 300 de afise, ce au fost postate in spatiile cu vizibilitate mare.

Acestea vor putea fi consultate si in ziua alegerilor, la toate sectiile de votare din judetul Braila.

Scopul campaniei este informarea, prevenirea si constientizarea cetatenilor romani, cu drept de vot, asupra sanctiunilor aplicate in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare. 

 

Oamenii legii, cu ochii pe sectiile de votare!

Pentru asigurarea unui proces electoral corect si echidistant, la nivelul judetului Braila, pe timpul desfasurarii alegerilor membrilor din Romania pentru Parlamentul European, vor fi angrenati peste 290 de politisti,  30 de politisti de frontiera,  270 de jandarmi si 65 de pompieri.

660 de angajati M.A.I. vor asigura protectia celor 281 de sectii de votare, amplasate in 182 de locuri.

Alti 110 politisti si 30 de jandarmi, in perioada desfasurarii procesului electoral, se vor afla in strada, pentru a asigura masuri de ordine si liniste publica, in vederea prevenirii oricaror fapte antisociale.

De asemenea, pentru solutionarea solicitarilor si semnalarilor cu privire la evenimentele produse in ziua alegerilor, la nivelul judetului, vor actiona, conform competentelor,  politisti, constituiti in echipe operative.

Totodata, a fost stabilit si un efectiv de rezerva format din 140 de angajati M.A.I., care va fi in permanenta pregatit sa actioneze, daca situatia operativa va impune acest lucru.

Astfel, in total, peste 460 de angajati M.A.I. vor fi angrenati in misiuni, duminica, 25 mai 2014, pentru buna desfasurare a scrutinului electoral.

Comentarii

comentariu

About the Author