Published On: joi, Mai 22nd, 2014

Cresc alocatiile de stat si de hrana! Vezi aici cand si cu cat vor fi majorate!

60398256Vicepremierul Liviu Dragnea declara, in 8 mai, ca Ministerul Muncii analizeaza posibilitatea majorarii alocatiilor, el aratand ca o asemenea masura se poate pune in discutie numai dupa venirea delegatiei FMI si ca eventuala crestere trebuie sa fie sustinuta de economie.

El spunea ca Guvernul are ca obiectiv cresterea progresiva a alocatiilor, insa isi propune sa aiba o abordare realista, care sa fie sustinuta si de posibilitate si nu intentioneaza sa aiba o abordare populista a acestei teme.

Alocatia de stat si alocatia de hrana pentru copiii din centrele de asistenta sociala ar putea fi majorate din 2015, a declarat, joi, ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, precizand ca in prezent o echipa interministeriala "lucreaza" la aceste cresteri ale alocatiilor.

"Intr-o echipa interministeriala se lucreaza la majorari privind alocatia de stat pentru copii si la alocatia de hrana pe zi pentru copiii din centrele de asistenta sociala. Aceasta din urma nu a mai cunoscut o crestere din 2008 si aici stiu ca ar trebui o indexare cu 33 la suta, cat a fost rata inflatiei din 2008 incoace. Sunt in faza de estimari si studii de impact pe buget, pentru a vedea cum se incadreaza in marja de deficit. Este o preocupare a Ministerului Muncii, iar ministrul Rovana Plumb este preocupat de aceste aspecte. Cred ca majorarile ar putea fi aplicate din 2015", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj-Napoca, Aurelia Cristea, ministru delegat pentru Dialog Social.

Potrivit acesteia, din 2008 nu au mai avut loc majorari in niciun domeniu ci, dimpotriva, "au fost bugete de austeritate si taieri".

Comentarii

comentariu

About the Author