Published On: mie, Mai 7th, 2014

Contributii sociale obligatorii pentru toata lumea! Vezi aici masura luata de Guvern!

baniGuvernul intentioneaza sa introduca un nou sistem al contributiilor sociale obligatorii, prin extinderea bazei de calcul a acestora asupra tuturor veniturilor realizate de persoanele fizice care desfasoara activitati independente, indiferent daca acestea mai realizeaza sau nu si alte venituri.

Introducerea unui astfel de sistem a fost anuntata de Guvern la Bruxelles, prin programul de convergenta pentru perioada 2014-2017 si transmis Comisiei Europene.

Masura a fost inclusa la capitolul privind elementele consolidarii politicii fiscal-bugetare fixate de Guvern pe termen mediu, pentru obtinerea de venituri.

In program, Guvernul arata, de asemenea ca, pentru a stimula mediul de afaceri si a reduce fiscalitatea muncii, un obiectiv central este de reducere a cotei contributiilor sociale, intr-o maniera neutra din punct de vedere bugetar.

"In acest sens, se va incerca implementarea, in a doua jumatate a acestui an, a unei reduceri semnificative a acestei cote", arata Guvernul, adaugand ca, in acest scop, va fi efectuat un studiu de fezabilitate ce va fi discutat cu toti cei implicati, iar concluziile studiului vor fi convenite cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala.

Comentarii

comentariu

About the Author