Published On: joi, Mai 29th, 2014

Consilierul Marian Capatana se abtine cand vine vorba de siguranta elevilor

supraveghere-video 1Consilierii judeţeni, mai putin independentul Marian Capatana au fost de acord in privinta parteneriatului dintre CJ, Primarie, Inspectoratul Scolar Judetean, Liceul Tehnologic "Gheorghe K. Costantinescu", Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", Colegiul Tehnic "Costin D. Nenitescu", Liceul Tehnologic "Constantin Brancoveanu" si Liceul de Arta "Hariclea Darclee", in vederea cresterii sigurantei si prevenirii infractionalitatii in scoli.

Consilierul si-a motivat abtinerea declarand ca suma de 80.000 de lei pe liceu, i se pare mult prea mare tinand cont de faptul ca la momentul actual se pot achizitiona camere performante la preturi mult mai mici.

La sedinta a fost prezent si primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu, care a incercat sa clarifice faptul ca suma inscrisa in proiect este desemnata ca prag maxim al cheltuielilor, iar in urma licitatiilor, costurile finale vor fi considerabil mai mici.

Potrivit acordului de parteneriat, Consiliul Judetean Braila va asigura achizitionarea si montarea sistemelor de supraveghere video, precum si dezvoltarea dispeceratului amplasat la sediul Politiei Locale, in valoare de 400.000 lei, in vederea monitorizariii 24 de ore din 24, a celor cinci institutii de invatamant partenere.

 

Comentarii

comentariu

About the Author