Published On: lun, Mai 26th, 2014

Cinci sesizari de frauda electorala! Politia: “Totul a fost legal”

politie sectie votPe intreaga perioada a desfasurarii procesului de votare, la nivelul Centrului Operational al Inspectoratului de Politie Judetean Braila, au fost inregistrate sesizari, prin intermediul numarului 112, de la reprezentanti ai comisiilor aflate in sectiile de votare sau de la diversi cetateni, dar si ca urmare a propriilor actiuni ale structurilor operative.

“La nivelul judetului Braila au fost sesizate 5 situatii care priveau posibile fapte de incalcare a legii. In urma verificarilor desfasurate pana la aceasta ora de catre politisti, niciuna nu s-a confirmat. Din punct de vedere al aspectelor sesizate, doua dintre acestea s-au referit la transportul persoanelor la sectiile de votare. Contextul general al votului din ziua de 25 mai a fost unul marcat de normalitate si legalitate ”, a declarat Jenel Sogor, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Braila.

Pe timpul desfasurarii alegerilor membrilor din Romania pentru Parlamentul European, au fost angrenati peste 290 de politisti,  30 de politisti de frontiera,  270 de jandarmi si 65 de pompieri.

660 de angajati M.A.I. au asigurat protectia celor 281 de sectii de votare, amplasate in 182 de locuri, iar alti 110 politisti si 30 de jandarmi, in perioada desfasurarii procesului electoral, s-au aflat in strada, pentru a asigura masuri de ordine si liniste publica, in vederea prevenirii oricaror fapte antisociale.

 

Comentarii

comentariu

About the Author