Published On: vin, Mai 16th, 2014

Cati braileni au donat sange in curtea Spitalului Judetean? Galatiul ne-a luat fata in Campania “O sansa la viata”

Share This
Tags

Campanie donare sangeMiercuri, 14 mai, in curtea Spitalului Judetean Braila a fost instalata caravana “O sansa la viata”, unde brailenii au avut ocazia de a contribui la salvarea de vieti omenesti, donand sange.

Sangele recoltat miercuri va fi folosit pentru pacientii cu arsuri grave sau pentru cei care sunt supusi unor operatii complexe, pentru bolnavii de leucemie si pentru victimele accidentelor rutiere. Cei 450 ml recoltati de la un singur donator pot ajuta sa se recupereze pana la trei victime.

Sesiunea de recoltare a sangelui a avut loc in intervalul orar 8.30 – 12.00, fiind realizata de Asociatia React, Vodafone Romania in parteneriat cu Centrului de Transfuzii Braila.

Pana la finalul actiunii 16 braileni au donat benevol sange, majoritatea tineri, aflati la prima donare. Printre donatori s-a aflat si consilierul judetean Radu Silviu.

La Galati situatia a fost putin mai buna, 20 de persoane au asezat orasul vecin in capul listei, in timp ce in Bucuresti, 19 persoane s-au lasat intepate pentru a salva vieti omenesti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-