Published On: mar, Mai 27th, 2014

Braila: 113 persoane seropozitive! 66 au HIV, iar 47 sunt in stadiu de SIDA

Tratamiento del SIDAIn cadrul Programului national de supraveghere si control al infectiei cu HIV, Directia de Sanatate Publica Braila a desfasurat activitati de depistare a infectiei cu transmitere verticala, a infectiei HIV/SIDA la grupe de risc si la testarea voluntara cu consiliere pre si post testare. Astfel au fost testate 690 de gravide, 203 persoane din grupe de risc si persoane din alte categorii, in laboratorul DSP Braila. 397 de gravide au fost testate in Maternitate cu teste rapide furnizate de DSP restul fiind testate prin metoda ELISA. In total au fost testate 65,4% gravide, testele fiind negative.

Numarul total al pacientilor seropozitivi, la nivelul judetului Braila este de 113 persoane. Dintre acestia 66 sunt infectati cu HIV, iar restul de 47 se afla in stadiu de SIDA. Cu toate acestea, in Braila nu au fost inregistrare decese in urma bolii. La momentul actual se afla in tratament curativ 81 de pacienti.

 

11 cazuri de sifilis si 2 de gonoree

Directia de Sanatate Publica Braila a realizat supravegherea epidermologica a cazurilor de boli infectioase si a posibilelor focare de boli transmisibile. Astfel, in evidentele DSP s-au inregistrat: 1 caz de scarlatina, 15 cazuri HVA, 2 cazuri de meningita bacteriana, 11 cazuri de sifilis, 2 cazuri de gonoree, 2 cazuri de meningita virala si 3 cazuri de Salmonella.

DSP Braila a asigurat tratamentul chimioprofilactic al contactilor de boli transmisibile, un numar de 10 contacti fiind tratati cu Ospen.

In primele 4 luni ale anului, 9 braileni au murit in urma infectiei TBC. In final, numarul de cazuri ramase in evidentele DSP de persoane cu TBC este de 285. 

Comentarii

comentariu

About the Author