Published On: joi, Mai 8th, 2014

Avem medalie! HC Dunarea pe podiumul Ligii Nationale de handbal

hc dunarea - hcm romanDunarea Braila a remizat pe terenul celor de la HCM Roman in meciul din etapa a II-a din play-off-ul Ligii Nationale de handbal, si are medalia asigurata. Brailencele au obtinut remiza de care aveau nevoie pentru a merge in faza finala a play-off-ului, 18-18, intr-un meci cu un final de infarct. 

Echipele au inceput bine meciul si scorul a fost strans pana in minutul 10, 4-4. Romanul s-a distantat pe tabela, minutul 14, 6-4 insa brailencele nu s-au lasat conduse si au urmat 6 goluri consecutive, 2 Moldovan, 2 Czeczi, 2 Perianu. Cu Gabriela Perianu si cu Gabriela Dobre in forma maxima, brailencele s-au distanta pe tabela. Mezina echipei a reusit cateva goluri si recuperari spectaculoase si si-a condus echipa spre victorie. Apararea a fost si de aceasta data punctul forte al Dunarii Braila. Elevele Alexandrinei Soare au intrat cu un avantaj bun la pauza, 8-11 dupa 30 de minute de joc.

Partea a doua a jocului a fost una de infarct. Dornice sa aiba medalie, jucatoarele emblematice ale Dunarii Braila au facut greseli impardonabile, iar romascanele au profitat, in minutul 54 gazdele egaland, 14-14.

Finalul a fost unul dramatic, echipele mergand cap la cap, pana la fluierul final.

Gabriela Perianu - Bebe- hc dunarea hcm romanAmbele formatii au trecut pe rand la conducere, Gabriela Perianu a inscris pentru 17-18, cu doar 4 minute inainte de final. Gabriela Dobre, ingerul din poarta Dunarii, a salvat echipa cu paradele ei, insa arbitrii au eliminat-o dupa ce s-a bucurat intr-un mod ostentativ.

Pe finalul tensionat al meciului ambele echipe au avut greseli. Irimia a fost eliminata pentru a treia oara si a primit cartonas rosu, fiind trimisa in tribuna de observator, Moldovan a facut pasi, Paval a facut faut in atac. Cu 15 secunde inainte de meci Brot a ratat, romascanele fiind la un pas de a castiga partida, insa Drutu nu a gasit drumul spre gol, fiind blocata de Perianu.

Dupa un sezon greu cu multe schimbari Dunarea Braila are, dupa multi ani, asigurata inca o medalie.

Astfel, HC Dunarea se califica in grupa primelor trei echipe din Liga Nationala, acolo unde pana in momentul de fata se mai afla HCM Baia Mare.

HCM Roman-HC Dunarea Braila 18-18 (8-11)

HCM Roman: Babeanu 6 goluri (1 din 7m), Iuganu 5 (3 din 7m), Horobet 2, Drutu 2, Chitacu 1, Crap 1, Paval 1

Dunarea Braila: Perianu 6 goluri, Czeczi 4, Moldovan 4, Horjea 2, Brot 1, Irimia 1

Aruncari de la 7m: 6/4, respectiv 0/0

Eliminari: Stoleru, Babeanu (2), respectiv Irimia (3), Dobre

Cartonas rosu: Irimia

Comentarii

comentariu

About the Author

-