Published On: Soare, Mai 11th, 2014

Austria a castigat finala Eurovision 2014. “Femeia cu barba” a obtinut marele trofeu. Romania s-a clasat pe locul 12

eurovizionEurovision Song Contest 2014 s-a desfasurat in Copenhaga dupa ce editia de anul trecut a concursului a fost castigata de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

Paula Seling si Ovi, reprezentantii Romaniei la Eurovision 2014, s-au situat pe locul al 12-lea in finala care a avut loc sambata seara, la B&W Hallerna din Copenhaga, in timp ce Conchita Wurst din Austria a castigat competitia.

Austria a fost reprezentată in finala Eurovision de un travestit imbracat in rochie, cu barba si mustata. Conchita Wurst, poreclita "femeia cu barba", a interpretat piesa "Rise Like a Phoenix".

Astfel, editia din 2015 a concursului Eurovision se va desfasura in Austria, dupa ce Conchita Wurst a castigat competitia din acest an, cu piesa "Rise like a Phoenix", care a obtinut un total de 290 de puncte.

"Aceasta seara le este dedicata tuturor celor care cred intr-un viitor cu pace si libertate. Suntem uniti si suntem de neoprit", a declarat Conchita Wurst, scrie Mediafax.

Pe urmatoarele doua locuri in clasament s-au situat Olanda, cu 238 de puncte, si Suedia, cu 218 puncte.

Eurovision-2014-Ovi-si-Paula-Seling-teaser-pentru-piesa-din-concurs---The-Miracle-audioReprezentantii Romaniei, Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu (Ovi), au concurat in finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa "Miracle", compusa de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg si Frida Amundsen.

Reprezentantii Romaniei au obtinut un total de 72 de puncte. Cele mai multe puncte au fost acordate Romaniei de Moldova – 12, Spania, Austria, Israel si Malta – cate 8.

La randul sau, Romania a acordat 12 puncte Suediei, 10 puncte – Ungariei si 8 puncte – Austriei.

"Va multumim tuturor pentru sustinere. Ne-am dorit sa va facem mandri si speram ca am reusit. Credeti in continuare in miracole si se vor implini", este mesajul publicat de Paula Seling si Ovi pe pagina de Facebook.

37 de tari au participat la editia din acest an a Eurovision. Dintre acestea, in finala de sambata au concurat 26 de tari: Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Islanda, Norvegia, Romania, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franta, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elvetia, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino si Marea Britanie.

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: Abba, Julio Iglesias, Celine Dion si Johnny Logan.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi – Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu – Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-