Published On: mie, Mai 7th, 2014

Asistentii medicali vor putea munci in UE! Postlicealele ofera echivalarea studiilor!

spitalScolile postliceale sanitare din tara vor organiza cursuri pentru echivalarea studiilor asistentilor medicali in conditiile in care, la nivel national, trei sferturi dintre acestia nu au diplomele conforme cu standardele europene si nu isi pot practica meseria in tarile Uniunii Europene.

In aceeasi situatie sunt majoritatea celor 80.000 de asistenti medicali generalisti din tara, care au absolvit inainte de anul 2007.

"Pana in anul 2007, formarea in Romania nu a tinut cont de aceasta cerinta si este vorba despre aproximativ 59.000 de diplome de scoala postliceala si aproape 1.000 de diplome de studii superioare", a declarat Mircea Timofte, presedintele Ordinului Asistentilor Medicali din Romania.

Pentru echivalarea studiilor, asistentii medicali vor putea, din toamna, sa isi completeze timp de doi ani pregatirea, in cadrul unor cursuri organizate la scolile postliceale de stat.

"Se modifica directiva europeana printr-un program de revalorizare, care va demara in toamna. Acum suntem la sesiuni de formare a formatorilor. La randul lor, din toamna vor incepe sa formeze cadrele didactice si cei care doresc, sa se angajeze pe piata muncii", a spus Dragos Cosma, inspector general al Ministerului Educatiei.

 

Comentarii

comentariu

About the Author