Published On: mar, Mai 27th, 2014

LA BRAILA: Asistenta medicala in judet 24/24h

cjasIn vederea asigurarii acoperirii asistentei medicale in mediul rural, 24 de ore din 24, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a incheiat un contract cu centrul de permanenta de la Insuratei care are arondate localitatile: Insuratei, comunele Baraganu, Victoria, Zavoaia, Viziru, Bertesti, Stancuta, Dudesti. In aceste localitati isi desfasoara activitatea un numar de 6 medici de familie.

Totodata, CJAS a evaluat furnizorii de servicii medicale si medicamente in vederea unei bune desfasurari a activitatii in sistemul asigurarilor sociale de sanatate. Lunar, s0a efectuat monitorizarea si urmarirea derularii contractelor pentru toti furnizorii de servicii edicale si medicamente in ambulatoriu.

Pana la data de 30 aprilie 2014, CJAS a incheiat un numar de 148 de contracte pe asistenta medicala primara, 18 pe asistenta medicala ambulatorie sau 60 pe acordarea medicamentelor cu si fara contributie personala in tratamentul ambulatoriu. Numarult total de contracte realizat de CJAS in primele 4 luni ale anului 2014 este de 320.

Tot in aceasta perioada Compartimentul de programe de sanatate curative s-a implicat in Porogramul national de oncologie, Programul national de diabet, Programul national de tratament al hemofiliei si talasemiei, Mucoviscidoza copii, Scleroza laterala amiotrofica, Programul national de boli endocrine, Programul national de ortopedie, Programul national de transplant organe si Programul national de supleere a functiei renale. 

Comentarii

comentariu

About the Author