Published On: mie, Mai 7th, 2014

ASASINAT LA COMANDA Fost prefect de Galati, negocieri la Braila pentru uciderea sefei de la Evidenta Persoanelor

Share This
Tags

Emanoil BocaneanuPana la aceasta ora nu a fost comunicat un punct de vede oficial al Parchetului de pe langa Tribunalul Braila.

Fostul prefect al judetului Galati, Catalin Emanoil Bocaneanu, eliberat sub control judiciar la inceputul lunii februarie, a fost retinut, miercuri, pentru 30 de zile, dupa ce i s-a organizat un flagrant in cursul caruia barbatul "negocia" asasinarea principalului martor dintr-un dosar de coruptie intocmit pe numele sau.

Bocaneanu a fost prins de oamenii legii, la Braila, in timp ce comanda uciderea sefei Serviciului pentru Evidenta Persoanelor Galati, Ileana Schipor, au precizat pentru Infobraila, surse judiciare. Bocaneanu avea interdictie de a parasi municipiul Galati.

In noiembrie 2013, cand fostul prefect se afla in arestul IPJ Galati, a intrat in discutie cu un arestat brailean, membrul unei grupari interlope. Atunci, Emanoil Bocaneanu i-ar fi propus interlopului sa gaseasca o persoana care sa o omoare pe Schipor.

Atunci cand a iesit din arest, interlopul brailean l-a denuntat pe fostul prefect, oamenii legii organizand un flagrant. Bocaneanu s-a intalnit la Braila cu un presupus asasin, recomandat de interlop, care de fapt era un ofiter sub acoperire. Barbatul i-ar fi oferit ofiterului suma de 500 de lei, reprezentand un avans din suma promisa pentru uciderea Ilenei Schipor.

Toate discutiile dintre ofiterul sub acoperire si fostul prefect au fost inregistrare, dosarul in care Bocaneanu este acuzat de instigare la omor, aflandu-se, conform surselor citate, in lucru la Parchetul depe langa Tribunalul Braila.

Potrivit procurorilor, la data de 1 august 2013, Emanoil Bocaneanu a amenintat-o si a facut presiuni asupra sefei Serviciului de Evidenta Persoanelor Galati, Elena Schipor, pentru a o determina sa accepte anagajarea iin institutie a unei prietene a sotiei fostului prefect.

Comentarii

comentariu

About the Author