Published On: Soare, Mai 11th, 2014

6 proiecte cu finantare europeana, semnate la Braila in prezenta lui Liviu Dragnea

dragneaInfrastructura rutiera moderna

Primul proiect vizeaza realizarea infrastructurii rutiere in municipiul Braila. Proiectul are o durata de implementare de 19 luni, iar ca obiective specifice se urmareste fluidizarea traficului si imbunatatirea sigurantei circulatiei, modernizarea infrastructurii transportului public local si imbunatatirea standardului de viata al locuitorilor municipiului. Prin intermediul acestui proiect se doreste reabilitarea a 15 strazi, pe o suprafata de 35.137mp.

Ca si categorii de lucrari, sunt mentionate realizarea unui sistem rutier modern, refacerea trotuarelor si a spatiilor verzi, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilitati, un sistem de colectare a apelor pluviale si trasarea marcajelor rutiere. Valoarea proiectului este de 16.248.227, din care municipalitatea va contribui cu 323.724 lei.

 

Locuinte sociale de calitate

Cel de-al doilea proiect semnat in prezenta vicepremierului Liviu Dragnea are ca scop renovarea imobilului situat in municipiul Braila, pe strada Ramnicu Sarat nr 115, in vederea amenajarii unor locuinte sociale de calitate. Obiectivul proiectului este de a creste rolul social al polului de dezvoltare si a calitatii infrastructurii sociale in Braila. Recompartimentarea cladirii din Ramnicu Sarat se va face in asa fel incat imobilul sa servesca drept locuinte sociale de calitate.

Aproximativ 68 de persoane vor beneficia de 27 de unitati locative. Dintre acestia, minim 50% sunt de etnie roma.

Pentru ca aceste locuinte sa poata gazdui familii, proiectul prevede reabilitarea instalatiei de apa si canal, amenajari exterioare, realizarea parcarilor si a drumurilor in zona.

Valoarea totala a proiectului este de 3.652.557 lei, din care municipalitatea va suporta suna de 73.051 lei.

 

Inca o investitie in cartierul ANL Lacu Dulce

36.771 lei, mai precis vor fi alocati printr-un proiect extinderii Centrului Social Multifunctional din Lacu Dulce. Durata de implementare este de 18 luni si se doreste cresterea rolului social al polului de dezvoltare si a calitatii infrastructurii sociale prin satisfacerea nevoilor de servicii sociale a persoanelor defavorizate. Aproximativ 200 de persoane vor beneficia de pe urma acestui proiect.

 

Centrul comunitar “Bunici si nepoti”

Centrul va fi amenajat in Strada Anghel Saligny nr. 17 si va oferi servicii de formare profesionala, consiliere si indrumare pentru igiena, sanatate sau gasirea unui loc de munca.

350 de eprsoane arurma sa benezicieze de pe urma acestui proiect, din care 200 sunt minori.

Pentru buna functionalitate a centrului vor fi necesare lucrari de consolidare a cladirii, lucrari la instalatiile sanitare, electrice sau alimentari cu apa si gaze. Valoarea totala a proiectului este de 4.980.540 lei.

 

Locuinte sociale de calitate, la malul Dunarii

Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, in care municipalitatea doreste sa construiasca noi locuinte sociale, de calitate in Strada Ancorei nr 12. Astfel vor fi renovate 14 apartamente de care vor beneficia 52 de persoane, din care minim 50% sunt de etnie roma. In acest caz, apartamentele vor fi cu una, maxim doua camere de locuit.

Valoarea acestui proiect se ridica la suma de 3.274.917 lei.

 

Observator astronomic in Gradina Publica

Obiectivul face parte din proiectul “Reabilitarea Castelului de Apa din Gradina Publica”, care are o durata de implementare de 18 luni. Prin acest proiect se doreste reabilitarea, modernizarea si echiparea cladirii pentru desfasurarea de noi activitati socio-culturale. Pe langa observatorul astronomic se doreste amenajarea unor spatii expozitionale.

Valoarea toatala a proiectului este de 6.822.645 lei.

 

Comentarii

comentariu

About the Author