Published On: joi, Mai 15th, 2014

50 de caini, salvati de ONG-uri! In Braila, ADOPTIA functioneaza!

adapost primarPe data de 14 mai un grup format din medici, asistenti, ingrijitori ai Asociatiei Dog Rescue Romania din Bucuresti au donat 100 de saci cu hrana uscata, 1 tona, hrana umeda conserve, saltele, cosuri, paturi, medicamente. Au fost alesi primii 50 de caini  din care 20 sunt batrani sau cu probleme de sanatate. Din cainii promovati de iubitori, 8 si-au gasit stapani si au fost adoptati. Medicul adapostului impreuna cu medicii voluntari au examinat cainii aflati in adapost, au acordat ingrijiri medicale si au fost sterilizati caiini identificati cu probleme de sanatate.

In acelasi timp asociatia se va implica in ingrijirea si a celorlalti caini din adapost in vederea imbunatatirii standardului intregului adapost. Obiectivul este ca, in cel mai scurt timp, asociatiile sa dea in adoptie un numar mare de caini si sa fie preluata responsabilitatea intretinerii unui numar cat mai mare de caini din adapostul Lacu Sarat.

Cand acest obiectiv este atins asociatiile isi propun implicarea si in sustinerea adapostului Unirea prin livrarea de hrana, medicamente, materiale. Cainii din acest adapost vor fi si ei promovati in vederea adoptiei.

caine adapostIn acelasi timp Primaria Braila prin intermediul operatorul SUPAGL Braila continua activitatile curente de gestionare a cainilor fara stapan identificati pe domeniul public al Municipiului Braila: capturare, ingrijire in adapost, sterilizare in vederea adoptiei, adoptie la distanta, adoptie reala, eutanasiere in conditiile prevederilor legale, si totodata activitatile pe care le-am initiat cu iubitorii de animale, cu cele 2 ONG-uri locale de protectie a animalelor dar si cele dezvoltate in cadrul proiectului cu finantare externa intitulat “Mai putini caini pe strada”.

Pentru a reduce numarul cainilor de pe strazi, asociatiile doresc sa se implice in acelasi timp si in sustinerea unor campanii de sterilizare pentru cainii cu stapan, reducand astfel numarul de caini abandonati.

In acelasi sens pentru reducerea numarului de caini abandonati dar si pentru prevenirea abandonului ne propunem, tot in asociere cu aceste asociatii, un proiect de preluare a ciinilor care nu mai pot fi sau nu se mai doreste a fi ingrijiti de stapani sau adoptatori, intitulat “Nu-l mai vrei? Da un telefon!”

Comentarii

comentariu

About the Author