Published On: mar, Mai 27th, 2014

300.000 de romani risca sa fie amendati! Vezi daca si tu esti printre ei!

Calculul-impozitului-pe-profit--Cum-se-aplica-noile-reguli-privind-pierderile-fiscale (1)Ieri a fost ultima zi in care romanii puteau sa-si depuna declaratiile pentru veniturile inregistrate anul trecut. In urma datelor remise de administratiile fiscale peste 300 de mii de romani risca sa fie amendati pentru ca nu au respectat acest termen.

Cine a castigat anul trecut bani din activitati comerciale – avocatura, consultanta sau drepturi de autor, a fost obligat sa treaca luni pe la Fisc, daca a vrut sa scape de amenda.

Din experienta anilor trecuti doar 60% din romanii care trebuie sa-si declare veniturile o fac inainte de termenul limita. Restul sunt amendati de catre Fisc.

Anul trecut, aproape 242.000 de romani au fost amendati si au lasat fiecare, in visteria statului, intre 50 si 500 de lei. Numarul celor care au obligatia sa depuna formularul 200 se ridica la aproape 700.000 de persoane, estimeaza reprezentantii ANAF.

Sunt insa multe cazuri in care cetateanul nu stie ca trebuie sa raporteze unele venituri. El primeste niste bani, stie ca se retine un impozit, mai departe nu are habar ca trebuie sa completeze formulare.

Majoritatea romanilor sunt de parere ca autoritatile ar trebui sa desfasoare campanii de informare cu privire la taxele care trebuiesc platite catre fisc. Mai mult, oamenii se plang de faptul ca aceste declaratii si formulare nu pot fi completate online, fapt care ingreuneaza procesul efectiv.

Comentarii

comentariu

About the Author