Published On: lun, Mai 12th, 2014

1900 de braileni si-au gasit un job! Vezi aici cum au reusit!

muncitoriIn primele 4 luni ale anului, aprozimativ 2 mii de braileni si-au gasit un loc de munca adecvat cerintelor lor, prin activitatile desfasurate de Agentia Judeteana penrtu Ocuparea Fortei de Munca Braila.

Dintre persoanele care si-augasit jobul potrivit 30,6% sunt femei iar 69,4% barbati. In ceea ce priveste mediul din care acestia provin, doar 28,8% sunt din mediul rural.

In evidentele AJOFM, la finele lunii aprilie au fost inregistrati un numar de 9172 someri, cu 586 mai putini, fata de finele lunii trecute. Dintre acestia 3256 de persoane sunt femei. Rata somajului la sfarsitul lunii aprilie, in judetul Braila a fost de 6,93%.

Angajatorii care incadreaza tineri cu risc de marginalizare sociala si care beneficiaza de acompaniament social personalizat in baza unui contract de solidaritate, denumiti angajatori de insertie, beneficiaza lunar, conform prevederilor legale, pentru fiecare persoana din aceasta categorie, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o suma egala cu salariul de baza stabilit la data angajarii tinerilor, dar nu mai mult de doua ori valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data incadrarii in munca, pana la expirarea duratei contractului de solidaritate.

Comentarii

comentariu

About the Author