Published On: lun, Apr 14th, 2014

Vrei sa mananci fara sa platesti? Restaurantele care nu dau bon fiscal risca sa ofere mese gratuite!

maniere-masa-restaurantClientii restaurantelor si barurilor care nu emit bon fiscal vor pleca fara sa plateasca, propun patronatele din turism, alaturi de TVA de 9% la alimentatia publica, trecerea bacsisului pe nota si scutirea de jumatate din taxele si impozitele pe cladire pentru hotelurile cu activitate sezoniera.

Pe 8 aprilie, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) au propus Departamentului pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism un set de masuri menite sa sustina dezvoltarea industriei turistice romanesti.

Trecerea bacsisului pe nota de plata, cred patronatele, ar da posibilitatea angajatorului sa cunoasca atat nivelul veniturilor reale obtinut de angajatul care serveste, cat si calitatile personale ale acestuia in procesul de servire a consumatorului, stiut fiind ca aceia care primesc bacsis mai mare sunt vanzatori mai buni si trebuie recompensati si de angajator prin stimulente.

Patronatele au cerut, printre altele, scutirea de impozitul de 16% pentru profitul reinvestit de catre structurile de primire turistica si agentiile de turism, si clarificarea procedurilor si regulilor necesare pentru a dovedi perioada de functionare de minim sase luni in statiunile cu activitate sezoniera, in vederea obtinerii scutirii de 50% pentru taxele si impozitele pe teren si cladire. O alta solicitare este stabilirea unui program de promovare care sa sustina turismul medical in Romania si elaborarea in regim de urgenta a unei brosuri dedicate.

Comentarii

comentariu

About the Author