Published On: Soare, Apr 13th, 2014

Vine Pastele! Tu stii ce CUMPARATURI ai de facut?

01Ca sa fiti siguri ca nu va duceti la cumparaturi si cheltuiti toti banii, faceti mai bine o lista de acasa. Asezati pe hartie tot ce va doreste inima, cu tot cu un pret aproximativ, si, prin excludere, pastrati doar ingredientele de care aveti cu adevarat nevoie.

Si pentru ca traditia spune ca de Paste trebuie sacrificat un miel, aveti grija de unde cumparati carnea lui.

Inspectorii ANPC va sfatuiesc sa: “cumparati numai din macelarii, magazine alimentare, locuri special amenajate in piete; carnea trebuie sa prezinte stampila sanitara-veterinara ; carnea sa fie elastica si sa nu prezinte suprafata lipicioasa si urat mirositoare ;

carnea achizitionata se va transporta in conditii igienice, cat mai repede si se va depozita la temperaturi de refrigerare, respectiv 0 – 4 grade C”.

Pentru iubitorii de peste, inspectorii recomanda: “la cumparare verificati daca pestele proaspat prezinta urmatoarele modificari: solzi care se desprind usor, corpul acoperit cu mucus urat mirositor, branhii de culoare cenusie sau bruna – in aceste cazuri pestele este sigur alterat si poate prezenta un pericol pentru sanatatea dumneavoastra; pestele proaspat trebuie pastrat si expus la comercializare in vase cu gheata, fiind partial acoperit de gheata”.

Cu totii ne dorim o masa pascala cat mai bogata. Un lucru esential care nu trebuie sa lipseasca din platourile gospodinelor sunt oualele incondeiate. Ca sa evitati experientele neplacute, inspectorii ANPC va sfatuiesc sa evitati cumpararea oualor a caror coaja este crapata, murdara sau sparta. La spargere, ouale nu trebuie sa prezinte albusul tulbure sau amestecat cu galbenusul. Trebuie sa verificati data durabilitatii minimale care este inscrisa pe ambalaj, in cazul oualor ambalate sau pe un afis impreuna cu alte informatii precum categoria de calitate, categoria de greutate, o mentiune a metodei de crestere etc.

Nici vopseaua nu trebuie trecuta cu vederea. Cumparati vopsea de oua numai din locuri autorizate. Urmariti incadrarea produsului in data durabilitatii minimale.

In ceea ce priveste bauturile alcoolice, nu va lasati “ademeniti” de vanzatorii din piete sau din alte locuri neautorizate care vand produsele in recipiente PET refolosite, care va ofera degustarea produselor prin intermediul dopurilor recipientelor pentru a dovedi “calitatea naturala” a produsului.

Daca reusiti sa respectati aceste sfaturi, garantat sarbatorile pascale vor fi pe masura asteptarilor. In plus, dupa o perioada atat de lunga a postului este indicat sa consumati alimentele cu moderatie.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author