Published On: lun, Apr 28th, 2014

VIDEO Reportaj realizat de televiziunea lui Putin la Braila. Propaganda “tarului”: Saracie si antieuropenism

Share This
Tags

Rusia televiziuneTV Russia 1, televiziunea publica din Federatia Rusa, a difuzat o serie de materiale care prezinta dezamagirea poporului roman fata de integrarea in Uniunea Europeana, insotite de comentarii brutale.

In cadrul emisiunii "Stirea saptamanii", influentul jurnalist Dmitri Kiseliov, considerat a fi propagandistul-sef al regimului Putin, prezinta situatia din tara noastra, in termeni catastrofali: "Una dintre acele tari pentru care statutul de membru al Uniunii Europene a fost de rau augur. Nu a fost de folos nici Romaniei, nici UE".

Si pentru ca propaganda sa isi atinga apogeul, televiziunea a prezentat un reportaj realizat de reporterul Asia Emilianova in judetul Braila, mai precis in orasul Ianca. TV Russia 1 spune ca adevarul despre modul in care romanii privesc Uniunea Europeana se gaseste in localitatile indepartate de capitala.

Emilianova a intrat intr-un magazin din Ianca si a cerut sare, vanzatoarea oferindu-i o punga cu sare din import. Reportajul mentioneaza ca "Romania era candva lider mondial la producerea sarii". Si pentru ca imaginea sa fie completa sunt prezentate imagini de la periferia orasului brailean, mai precis cu fosta fabrica de zahar din localitate, aflata in ruina.

Un localnic intervievat este prezentat ca fiind "speriat" si dezamagit de integrarea in Uniunea Europeana, spunand jurnalistilor de la televiziunea publica din Rusia ca poate vorbi doar atunci cand nu este filmat.

Materialul televiziunii ruse continua cu un interviu cu ministrul Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene. Din interviu este decupat momentul in care membrul guvernului Ponta vorbeste despre birocratie si coruptie.Propaganda continua: "Romania primeste bani de la UE pentru canalizari, in timp ce fabricile romanesti de tevi sunt inchise".

Alaturi de orasul Ianca, in emisiunea "Stirea saptamanii", a mai fost prezentata si situatia cartierului bucurestean Ferentari. Jurnalistii de la Moscova afirma ca "Bruxelles-ul cheltuieste miliarde de euro pentru ca locuitorii cartierelor sociale sa nu plece de aici. Aceasta linie bugetara se numeste integrarea populatiei rrome. Dar banii nu ajung la comunitatile de tigani. Acestia traiesc din vanzarea fierului vechi".

La sfarsit, reporterul Asia Emilianova gusta dintr-o sticla cu lapte romanesc, concluzionand ca desi este foarte bun, nu este acceptat de "regulile ciudate" ale Bruxelles-ului.

Comentarii

comentariu

About the Author