Published On: joi, Apr 17th, 2014

VIDEO Afacerea “panoul luminos”: Publicitatea stradala a Ziarului Obiectiv, platita din banii brailenilor

Share This
Tags

3Infobraila, dar si ziarul "Obiectiv", au publicat numeroase cazuri in care braileni simpli s-au capatat cu un dosar penal dupa ce s-au bransat ilegal la reteaua stradala de energie electrica. Cazuri in care s-a dispus intreruperea cu energie electrica a locuintei, dar si demararea unui dosar penal pentru furt de energie. Noi condamnam in continuare astfel de cazuri, insa consideram normal ca nu doar simplii braileni, marea majoritate someri, sa primeasca "cadou", pentru doar cativa kilowati, de la organele legii un dosar penal, in timp ce mamutii bransarilor ilegale fac bani cu ghiotura intepandu-si panourile publicitare direct in buzunarul cetatenilor, prin legarea acestora la reteaua de iluminat public!

Colegi de breasla fiind, ne dezamageste faptul ca ziarul "Obiectiv" devine, prin metode care presupunem ca vor fi cercetate de organele abilitate, liderul de necontestat al "baietilor destepti din energie", faza pe judet! Lipsa contorizarii energiei electrice folosite in Afacerea "Panoul luminos" nu poate decat sa trezeasca mari semne de intrebare si sa ne duca cu gandul la sumele pe care de-alungul anilor brailenii le-au platit pentru a lumina "Obiectiv"-ul.

Opt panouri publicitare iluminate sunt amplasate, de ani buni de zile, in cele mai importante zone din municipiul Braila, fiind folosite pentru a promova ziarul Obiectiv Vocea Brailei si clientii de publicitate ai acestuia. Spatiul verde din Bariera Calarasilor, Piata Concordia, dar si de pe Bulevardul Independentei este ocupat de panourile care apartin acestui ziar. De asemenea, ele incurca trecatorii din zona Piata Mare si Piata Concordia.

De-a lungul timpului panourile au suferit modificari de structura, insa fara autorizatie de demolare si construire, in dispretul legii. Legea de care nu le pasa patronilor ziarului, care au declarat pentru Infobraila prin vocea Silviei Preda, unul dintre cei doi actionari ai publicatiei mentionate mai sus: "Nici noi nu avem autorizatie de demolare si de construire a noilor panouri, dar ce putem pati, vom primi doar o amenda!"

Mai mult decat atat, panourile sunt conectate la stalpii de iluminat public, ceea ce inseamna ca brailenii sunt cei care platesc, fara ca macar sa stie, pentru bunastarea actionarilor ziarului "Obiectiv". Redactorii Infobraila au investigat acest caz fara precedent, care miroase a coruptie si trafic de influenta, si au aflat ca panourile sunt racordate la reteaua de iluminat public stradal. Privind felul in care s-a realizat conectarea panourilor la reteaua de curect electric, oricine poate realiza ca ea a fost facuta de amatori, pentru ca legaturile sunt nesecurizate, cablurile atarna in bataia vantului nefiind asigurate. O astfel de conectare s-a facut cu siguranta fara nici o autorizatie sau fara respectarea acesteia! Imaginati-va ca ele se pot rupe din legaturile facute cu banda izolatoare si cadea peste trecatori! Ancheta Infobraila arata ca, pana in anul 2015, SC Luxten Lighting Company SA se ocupa de iluminatul public al municipiului. Societatea, potrivit unor surse oficiale, are aviz de racordare doar pentru iluminatul public si ramane ca autoritatile competente sa stabileasca cum a putut Luxten sa livreze curent electric catre ziarul "Obiectiv".

Cotidianul Infobraila face un apel la autoritatile locale, Primarie, Inspectoratul de Stat în Constructii, Consiliul Concurentei, Politia locala, Inspectoratul Judetean de Politie si la alte autoritati cu atributii in acest sens sa se autosesizeze, sa dispuna demolarea panourilor si sa investigheze sustragerea de la plata taxelor pentru autorizatiile de constructie, a taxelor de publicitate, precum si alte fapte de coruptie, trafic de influenta, evaziune fiscala si concurenta neloiala pentru care exista indicii.

 

Va urma!

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author