Published On: mie, Apr 30th, 2014

VIDEO: 0,07 pe kg – pretul aprobat in CJ Braila pentru masa verde de pe pajisti

pasuneIn cadrul Sedintei Ordinare a Consiliului Judetean Braila, consilierii au aprobat pretul pentru masa verde de pe pajisti pentru anul 2014. Nici de aceasta data nu au lipsit controversele, specialistii venind cu un pret destul de mare, avand in vedere ca in Braila nu se produc mai mult de 2 – 3 tone.

Directia pentru Agricultura a Judetului Braila a propus  un pret mediu al masei verzi de pe pajisti intre 0,07-0,09 lei/kg, avand in vedere productia  de masa verde in zona de campie a judetului Braila si tinand cont de cheltuielile cu lucrarile specifice de intretinere, fertilizare si suprainsamantare. Pretul orientativ rezultat depinde de categoria de pajiste, de zonele unde sunt amplasate, de soluri si de productivitate.

Consilierul liberal Vasile Cortez a atras atentia asupra faptului ca fermierii braileni vor plati o suma mult prea mare pe suprafata de pasunat.

Proiectul a trecut insa, primind votul consilierilor, cu promisiunea ca in una din sedintele urmatoare, masura va fi reglemantata si se va stabili un pret care sa corespunda judetului Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author