Published On: joi, Apr 3rd, 2014

Viata lor este in mainile voastre! Doar 94 de lei costa intretinerea unui caine adoptat

adapost cainiChiar daca legea a intrat in vigoare inca din decembrie anul trecut, Primaria Braila nu a inceput inca eutanasierile.

Motivul pentru care cainii nu au fost omorati pana acum este acela ca veterinarii nu s-au ingramadit sa presteze astfel de servicii in folosul municipalitatii.

Edilul sef, Aurel Simionescu a declarat ca imediat dupa sarbatorile pascale, legea va fi aplicata si la Braila, in prezent fiind eutanasiati doar cainii bolnavi, batrani sau cei agresivi.

Singura sansa pe care o au patrupedele o reprezinta adoptiile, dar nici aici nu sunt persoane interesate in numar foarte mare.

De la inceputul anului, doar 122 de caini din adaposturile Primariei au fost adoptati la distanta, iar alti 115 au fost adoptati efectiv de persoane fizice sau diverse ONG-uri.

Primarul Brailei s-a aratat nemultumit in cadrul unei conferite de presa sustinuta luna trecuta de atitudinea adoptata de majoritatea brailenilor, care sustin ca sunt iubitori de animale, depunand un efort minim de a arunca putina hrana cainilor si de a le crea un adapost din carton sub scara blocului.

‘‘De discutat ar fi masura in care cei ce spun ca sunt iubitori de animale se si implica in povestea aceasta. De cele mai multe ori se intampla ceea ce spun de foarta multa vreme, adica dau doua trei maini de boabe la cainii aceia, sau le pun o cutie de carton sub scara si au terminat. Eu consider ca aceia nu sunt iubitori de animale’’, a precizat  Simionescu.

Mai este timp pana la Paste. Animalele din adaposturile din Lacul Sarat si Unirea isi asteapta inca stapanii, altfel viata lor se va sfarsi dupa sarbatorile pascale.

Pentru salvarea cainilor exista varianta adoptarii de catre persoane fizice. Acestea fie ii pot lua acasa, fie ii pot adopta la distanta, in sensul ca patrupedul ramane in adapost, cu conditia ca persoana care l-a adoptat sa plateasca o taxa aferenta intretinerii respectivului caine.

Municipalitatea braileana a stabilit o taxa de 94,71 lei/luna pentru intretinerea cainilor in padocurile sale. Pana in acest moment, au fost adoptati la distanta 122 de caini din cele doua adaposturi brailene. Aceştia sunt tinuti in tarcuri speciale şi este sigur ca vor scapa de eutanasiere. Alte 115 exemplare au ieşit din adaposturi, dupa ce au fost adoptati efectiv de catre populatie saucreprezentantii unor ONG-uri din Bucureşti şi Olanda.

Comentarii

comentariu

About the Author

-