Published On: vin, Apr 25th, 2014

Va simtiti in siguranta? 2 CRIMINALI, in libertate! GBS: “Criminali au fost si vor fi intotdeauna”

stancuPresedintele Consiliului Judetean Braila a marturisit ca institutia pe care o conduce a facut in fiecare an eforturi pentru a ajuta fortele de ordine in executarea misiunilor.

“Eu, din scaunul pe care il ocup am facut toate eforturile si am dat in fiecare an ceea ce a dorit Politia ca sa prinda mai repede criminalii, ca sa faca preventia si asa mai departe. Mai mult de atat noi nu putem sa facem. Probabil ca prin ATOP pe care il avem ar trebui sa fie mai multa presiune, mai muta atentie la cum isi fac datoria politistii. Criminali au fost si vor fi intotdeauna. Ca nu numai la noi sunt, sunt in toata lumea. Dar cu siguranta trebuie sa facem mai mult pentru judetul Braila, ca oamenii sa se poata plimba linistiti”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila.

Presedintele a precizat ca s-au luat masuri in ceea ce priveste asigurarea climatului de siguranta. S-au montat camere video, s-au dispus patrule ale Politiei Locale care sa circule in zonele de promenada ale brailenilor, ba chiar s-au taiat si boschetii din Parcul Monument, astfel incat, brailenii sa se plimbe in voie.

“Facem pas cu pas, dar forta de munca fiind atat de ocupata, cu ghilimelele de rigoare, normal ca televizorul este preferatul celui care nu are servici si deasta se inspira la fel de fel de lucruri, ca numai crime vad la televizor. Avem exemplu Cioaca unde atatia politisti nu au reusit sa descopere care este misterul”, a declarat presedintele Consiliului Judetean.

In ceea ce priveste organele legii care isi desfasoara activitatea in judetul Braila, acestia au sarcina ca periodic sa prezinte un raport din care sa rezulte fapul ca activitatile lor sunt in interesul cetatenilor si a sigurantei acestora.

“Sunt convins ca intotdeauna este loc de mai bine din acest punct de vedere. Cu siguranta cetateanul pentru noi trebuie sa reprezinte o preocupare permanenta si de aceea periodic in Consiliul Judetean avem rapoarte cu starea de siguranta si liniste a cetateanului”, a adaugat presedintele.

GBS: “La minister, trebuie sa ia cineva o sabie, sa taie in stanga si in dreapta, ca altfel nu se face ordine”

Initial premierul Victor Ponta intentiona sa mute Politia Rutiera si Educatia in subordinea autoritatilor locale, insa aceasta idee a iscat controverse in sanul USL, motiv pentru care Ponta a declarat ca cel putin in urmatorii ani, Serviciul Rutier va fi in sistem centralizat.

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu a declarat insa ca Politia Locala ar trebui sa se ocupe de circulatie: “Un rol mai important, daca legea ar permite, ar trebui sa-l aiba si Politia Locala. La urma urmei, vrem nu vrem, spre Politia Locala ar trebui sa ne indreptam. Asa este peste tot. Politia Nationala se ocupa de alte lucruri, dar de liniste de siguranta si ordine publica, Politia Locala ar trebui sa se ocupe. La ministerele alea acolo, normal ca nu vor sa dea din mana circulatia si alte servicii. Sunt anumite interese, ca sa nu le numesc altfel care nu au fost inca rezolvate. Acolo trebuie sa ia cineva o sabie, sa taie in stanga si in dreapta, ca altfel nu se face ordine”.

Initiativa de a prelua Serviciul Rutier facea parte din planul de descentralizare propus de Liviu Dragnea.

Comentarii

comentariu

About the Author