Published On: lun, Apr 7th, 2014

Unde este copilaria lor? Invatamant obligatoriu de la 5 ani!

elevi-clasa-intai1Primul ministru Victor Ponta nu este convins ca in Romania cetatenii vor alege sa-si trimita copiii la o varsta atat de frageda pe bancile scolii, desi in toata Europa se practica inscrierea micutilor in sistemul de educatie de la aceatsa varsta.

Primul ministru a atras atentia asupra faptului ca, la inceput si clasa pregatitoare a starnit o serie de nemultumiri in randul parintilor, dar in special al bunicilor.

"Astazi, se discuta pe plan european, pe plan mondial ca toti copiii sa fie intr-un sistem institutionalizat de educatie inca de la varsta de cinci ani si cred ca o asemenea decizie nu trebuie luata doar de Guvern sau de Ministerul Educatiei. Cred ca e o deczie foarte importanta care se refera si la mentalitatea din Romania. Stiti foarte bine, bunicii sunt obisnuiti sa stea mai mult cu copiii acasa, sa-i tina mai mult. Sa facem o dezbatere reala, pentru ca, atunci cand se ia decizia, nu doar sa imitam un sistem european sau de pe plan mondial", a afirmat premierul.

In Braila, media de varsta la care copiii sunt acceptati in gradinite sau camine cu program prelungit este de 4-5 ani. Daca micutii ar fi nevoiti sa intre direct pe bancile scolii, in scurt timp, caminele si gradinitele nu si-ar mai avea rostul.

Comentarii

comentariu

About the Author